Lejdi Gaga gasi svoj Fejsbuk profil u humanitarne svrhe

Lejdi Gaga gasi svoj Fejsbuk profil u humanitarne svrhe

Autor: | 29/11/2010

0

Lejdi Gaga, Džastin Timberlejk, Ašer... samo su neke od zvezda koje će se na izvesno vreme odreći Fejsbuk i Tviter profila u humanitarne svrhe. Kampanja "Digital Life Sacrifice", koju je pokrenula Ališa Kiz, osmišljena je kao "virtuelna smrt" zvezda koja će trajati sve dok ne bude prikupljen milion dolara za pomoć obolelima od AIDS-a.
Akcija počinje u sredu, kada se obeležava i Svetski dan borbe protiv ove bolesti, a na profilima svetskih zvezda koje učestvuju u kampanji biće postavljen video u kojem će Lejdi Gaga, Džastin, Ališa, Serena Vilijams... biti prikazani kako leže u mrtvačkom kovčegu i glume svoju "digitalnu smrt".
- Veoma je važno što ćemo koristiti upravo ove medije na kojima provodimo mnogo vremena i imamo milione ljudi koji ono što radimo svakodnevno prate. Potrebno ih je šokirati da bi se probudili. Nije stvar u tome da im nije stalo ili da ne žele, već jednostavno ne razmišljaju o tome na taj način - objasnila je Ališa. Ona dodaje da je jedan od ciljeva kampanje i da se podigne svest o obolelima od AIDS-a i pomogne najugroženijima kojih je najviše u afričkim i azijskim zemljama, piše Mondo.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti