Težak početak Gorana Ivaniševića: Gladovao sa 30 dolara nedeljno!

Težak početak Gorana Ivaniševića: Gladovao sa 30 dolara nedeljno!

Autor: | 30/11/2010

0
Goran Ivanišević, nekada uspešan jugoslovenski i hrvatski teniser, izneo je interesantne detalje iz svog života. Zec kaže da je daleko od kuće morao da preživljava sa 30 dolara, ali da je ipak bio srećan jer se bavio onim što voli, a to je tenis.
- Kada sam imao 16 godina, igrao sam satelite s vrlo malo ili bez imalo novca. Preživljavao sam sa 30 dolara nedeljno, često vagajući hoću li tog dana pojesti ručak ili večeru. Nisam mogao sebi da priuštim oba obroka. Ipak sam bio srećan jer sam mogao da igram tenis - kaže Ivanišević i onda dodaje:
- Kada sam jednom odigrao dobro i zaradio 200 dolara, otišao sam na kraljevsku večeru. Sve sam potrošio na nju. Naručio sam toliko jela da nisam sve mogao da pojedem. A prejeo sam se da mi je pozlilo.
Ivanišević kaže da sada nije nešto štedljiv pošto je zaradio više od 20 miliona dolara samo od turnira, ali da ne „troši bezveze“. Jedino ne može da odbije ćerku i suprugu i da njima kupuje sve što požele. Dodaje da je prvi ček dobio 1989. godine, kada je imao 17 godina. U Australiji je zaradio 60.000 australijskih dolara.
- Podigao sam sav novac i stavio ga u džep od jakne. Nisam smeo ni da sklopim oči, čak nisam skidao jaknu jer sam se bojao da će ga neko uzeti. Stjuardesa je pokušala da mi uzme jaknu, ali nisam mogao da se opustim. Svih 22 sata leta sam razmišljao o novcu.
- Novac zna da bude zlo. Neke ljude može da promeni toliko da ih ne prepoznajete više. Od novca može da se poludi - zaključio je Ivanišević, jedini igrač koji je na grend slem turniru u Londonu stigao sa vajld kardom i osvojio ga (2001. godine).
Najbolji plasman u karijeri Ivanišević je imao 1994. godine, kada je bio drugi, odmah iza legendarnog Pita Samprasa. U karijeri je osvojio više od 20 miliona dolara.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još