Jedan dan na snimanju nove serije po romanu Mirjam "Nepobedivo srce"

Jedan dan na snimanju nove serije po romanu Mirjam "Nepobedivo srce"

Autor: | 03/12/2010

0

Jedna  stara, raskošna kuća na Vračaru, protekle nedelje s razlogom je bila „maskirana“ u pariski pansion iz prošlog veka. Visoke tavanice, svilene bordo zavese, stilski nameštaj i predmeti od porcelana, stvarali su ambijent koji je mogao da odgovori na zahteve nekoliko važnih kadrova serije „Nepobedivo srce“. Na tremu kuće zatekli smo reditelja Zdravka Šotru. Na jednoj od pauza, okupio je ekipu, kako bi se dogovorili o scenama koje tog dana moraju da se završe.
- Još jednom da se preslišamo, pa da nastavimo snimanje. Nećemo ovde da spavamo - rekao je, kroz osmeh, Šotra.
U glavnoj prostoriji, komunikacija se odvijala na francuskom. Tada smo saznali da smo „zaplovili“ u Pariz, i da se nalazimo u pansionu koji drži jedna ugledna francuska porodica. Glumica Branka Pujić otkrila nam je da baš ona glumi Francuskinju, a svoje dobro „baratanje“ ovim jezikom „demonstrirala“ nam je čitajući tekst naglas. Nasmejana, nije krila dobro raspoloženje i zadovoljstvo ulogom koja joj je dodeljena u novoj ekranizaciji romana popularne spisateljice Milice Jakovljević Mirjam.
Poslednje trenutke pauze, glumačka ekipa iskoristila je da „dokrajči“ bombonjeru, kojoj niko nije mogao da odoli, a kasnije su se svi ljutili na sebe zbog previše unetog šećera.
- Vidim da ćemo morati da snimamo bez otvaranja bombonjere - čulo se iz režije.Kako se atmosfera zagrevala, nagoveštavajući nastavak snimanja, šminkerke su se rastrčale, kako bi, pre uključenja kamere, završile svoj deo posla. Glavna glumica, koju je publika upamtila kao Anđelku u seriji „Ranjeni orao“, u svetloroze kaputiću već je bila spremna za novi kadar.
- Milena je u redu - rekla je Sloboda - Boba Mićalović, koja ovog puta igra bogatu razmaženu naslednicu.
Iako Milena nema veze sa toplom i dobrom Anđelkom, Sloboda je rekla da joj se svidela devojka koju sada tumači, jer je, u suštini, draga. A, ona je, kako smo saznali, zbog rastanka sa svojim voljenim Miroslavom (Ivan Bosiljčić) pobegla u Pariz, i pokušala da pronađe utehu u studijama klavira. Ipak, videćemo da se od ljubavi ne može pobeći.
- Sada smo kao u Parizu, jer pratimo našu glavnu junakinju, koja živi u jednom pansionu i leči ljubavne jade. Međutim, kada od svog dragog dobije pismo, dobiće i temperaturu. Ti ljubavni „redovi“ sasvim će je izbaciti iz ravnoteže i danima će se mučiti sa groznicom. Čak će i doktori tragati za odgovorom da li je moguće da se temperatura dobije zbog ljubavi - otkrio nam je Šotra sadržaj jedne od 15 epizoda, koliko će biti snimljeno.
Kako će se Milena izboriti sa temperaturom i kako će izvagati prioritete u svom ljubavnom životu, saznaćemo tek na jesen sledeće godine, kada je planiran početak emitovanja serije (na RTS).- Ne smemo biti previše radoznali - rekao je, kroz osmeh, reditelj, i dodao da razloga za žurbu nema.
Bliži se kraj i drugog snimajućeg meseca, a saznali smo da će 15. decembra ekipa „Nepobedivog srca“ otići na odmor. Tek kada prođe zima, radiće se najatraktivnije scene. Najavljeno je da će do prolećnog sunca svi biti odmorni za nove pobede srca.
Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti