Anđelina Džoli: Većina podržava moj film, gledajte, pa sudite

Anđelina Džoli: Većina podržava moj film, gledajte, pa sudite

Autor: | 04/12/2010

0
Većina u Bosni podržava moj film!

Holivudska zvezda Anđelina Džoli oglasila se u javnosti nakon što je udruženje „Žene žrtve rata“ iz Sarajeva poslalo pismo u sedište UN-a u Njujorku zahtevajući da joj bude oduzeta titula ambasadora dobre volje UNHCR-a. U intervjuu za „Rojters“ Anđelina je istakla da „većina ljudi u Bosni i Hercegovini podržava njen film o ljubavi između srpskog vojnika i muslimanke tokom rata devedesetih“.
- Apsolutna većina stanovnika, glumačka ekipa, premijer i predsednik su dali ekstremnu podršku snimanju filma. Više od 95 odsto ekipe sa seta je preživelo rat. Nije mi cilj da izazovem kontroverze - rekla je Anđelina.
Anđelina je predstavnice ovog udruženja pozvala na sastanak u Budimpeštu, gde je i snimljen veći deo filma u kome igra čitava plejada glumaca sa naših prostora, kao što su Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Goran Jevtić, Branko Đurić... To je odbijeno uz obrazloženje da su zločini počinjeni u BiH i da bi tamo trebalo da bude sastanak.
Da podsetimo, spor je nastao zbog neproverenih navoda iz scenarija da se muslimanka zaljubljuje u srpskog vojnika koji ju je silovao i odsekao joj dojku. Međutim, to se uopšte i ne nalazi u scenariju. Anđelina je po završetku snimanja u Budimpešti otputovala u SAD i odbila da poseti Sarajevo. Ona je ranije ove godine obišla izbeglice u istočnoj Bosni, odakle je otputovala u Crnu Goru. Anđa je dodala i da je dok je pisala scenario bila frustrirana zbog toga koliko je dugo vremena trebalo međunarodnoj zajednici da reaguje u konfliktu.
- Što sam više učila i čitala, sve više me je interesovalo šta se dešavalo u tom delu sveta. Upoznala sam brojne umetnike iz nekadašnje Jugoslavije i oni su izuzetni zbog toga šta su preživeli. Nemojte da mi sudite pre nego što vidite film u kome ima puno obrta u odnosima između glavnih likova.

Inače, Anđelina i njen partner Bred Pit će se uskoro venčati, i to zahvaljujući svojoj deci! Par ima šestoro dece, od čega troje usvojene. Kako prenose britanski mediji, ranije ovog meseca Medoks (7) je pred put sa Bredom video Anđelinu kako plače. Tada je rekao da bi voleo da se njegovi roditelji venčaju, pa njegova mama neće više plakati, jer će biti sigurna da će joj se tata vratiti. Bred je bio šokiran ovom izjavom. Zbog toga je planiranje venčanja već počelo. Najverovatnije na nekoj egzotičnoj plaži...

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin