U svetu postoji jedno carstvo... Teniski šampioni na balkonu Skupštine Beograda!

U svetu postoji jedno carstvo... Teniski šampioni na balkonu Skupštine Beograda!

Autor: | 07/12/2010

0

- Mi za ovaj balkon živimo, treniramo, ginemo... - uzviknuo je sinoć Novak Đoković sa čuvene terase Skupštine grada, dok je oko 8.000 najvatrenijih navijača, na zimi i vetru, drugi dan zaredom, bodrilo svetske šampione u tenisu! A reprezentativci Srbije i prijatelji na terenu i van njega odužili su im se visoko podignutom "salatarom“, dok se iz hiljada grla orilo: "Šampioni, šampioni!“
- Jaoooo, ljudi, nijedna titula u singlu ne može da se meri sa ovom. Nemoguće je ovo opisati, neverovatan osećaj! Još ga podeliti sa najdražim drugovima... Zaista smo jako bliski svi u reprezentaciji -
bio je uzbuđen Viktor Troicki, koji se prvi put našao na čuvenom balkonu na kom se već tradicionalno dočekuju srpski šampioni.

Iskusniji u dočecima od njega Novak Đoković, koji je balkon već osetio nakon osvajanja grend slema, zahvalio se svima koji su došli da ih bodre po jakoj zimi.

- Nosili smo veliku dozu pritiska, ali je to sastavni deo profesije. Naučili smo da se nosimo sa tim i kakav pristup da imamo u ovako značajnim trenucima. Uspeli smo da izdržimo, iako smo gubili sa 2:1. Mi imamo nešto što nijedna druga reprezentacija nema, a to je veliko prijateljstvo - poručio je Nole. Janko Tipsarević je ponovo istakao da tenisku reprezentaciju Srbije do pobeda vodi čvrsto prijateljstvo.

- Vi niste svesni koliko je meni drago, svako je doprineo trofeju, neko manje, neko više. Pre poslednjeg meča kada smo pričali ko će igrati, Viktor ili ja, ja sam mu rekao kako verujem u njega, kako može da dobije i kako ima srce. Viktor se rasplakao i zagrlio me, zvuči kao kliše, ali tada mi je rekao, nemoj da brineš, odraću ga. Oni su moji najbolji drugovi, ja nemam bolje drugove od njih, to se i vidi - rekao je Tipsarević. Prijateljstvo o kome svi pričaju videlo se i kada su teniseri zapevali "Na svetu postoji jedno carstvo...".

- Još uvek nismo svesni uspeha, mislim da ćemo tek za nekoliko dana da shvatimo šta nas je snašlo. Verovao sam da možemo da osvojimo Dejvis kup i , hvala Bogu, to se obistinilo. Jedinstvo krasi ovu ekipu, oni su svi dobri sportisti, a pre svega veliki prijatelji van terena. To je pravi put ka osvajanju ove titule i ovaj uspeh nije slučajan - rekao je Boba Živojinović. Potom je na balkonu zapevao Vlado Georgiev i dodatno podgrejao atmosferu u hladnoj beogradskoj noći. I Pošta Srbije obeležila je osvajanje teniskog Dejvis kupa tako što je već pustila u opticaj marku sa likovima reprezentativaca, i to nepuna 24 sata po završetku finala u Beogradu. Markice sa likovima Novaka Đokovića, Viktora Troickog, Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića štampane su u 38.000 primeraka i moći će da se kupe na šalterima pošte.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti