Deda Novaka Đokovića želi praunučiće ali kaže da je njegov unuk još mlad za ženidbu

Deda Novaka Đokovića želi praunučiće ali kaže da je njegov unuk još mlad za ženidbu

Autor: | 09/12/2010

0

Novak Đoković je sa samo 23 godine dotakao nešto najviše u životu jednog profesionalnog sportiste. Sa reprezentacijom Srbije postao je šampion sveta. Međutim, put do zvezda, naravno, nije bio nimalo lak, a kako je tekao njegov razvoj i kakav je Đoković bio kao klinac otkriva Vladimir (82), deda najboljeg tenisera Srbije svih vremena.
- Još kao mali bio je talentovan za tenis, a da me ubijete ne znam otkud mu to. Niko nam u porodici nije izuzetan sportista. Njegov otac Srđan i stric Goran bili su strašni skijaši, ali sve rekreativno. Međutim, sećam se da je Jelena Genčić primetila Noleta još kada je imao pet godina. Videla ga je kako prebacuje lopticu preko mreže i odmah rekla Srđanu: 'Ovog malog obavezno dovedite na trening, veliki je potencijal' - počeo je razgovor za "Alo!“ Vladimir Đoković.
E, onda su usledile "slatke muke“ za dedu , svaki dan bar jednom, a ponekad i više puta, unuka za ručicu pa sa Banjice na Partizanove teniske terene kod Jelene.
- Verujte mi, svaki bogovetni dan smo išli. Roditelji su mu u to vreme imali palačinkarnicu na Kopaoniku i nisu mogli da budu s njim u Beogradu, gde je išao u školu, i da ga vode na trening. Međutim, ja sam video da mu je baš bilo stalo da trenira i zbog toga mi nije bilo teško da ga vodim na časove tenisa. Bio sam mu podrška u svemu. Davao sam mu i pare kad je trebalo, ali to Nole nije zaboravio. Danas mi vraća višestruko - iskren je Vladimir i dodaje da je Nole bio primeran i van terena, u školi i društvu. Novakov deda je naravno imao prilike da upozna svoju možda buduću snajku Jelenu Ristić, sa kojom je Đoković u dugoj vezi.
- Ona je stvarno dobro dete. Ja volim da kažem da je ona najzaslužnija za sve što je postigao. Svugde ga prati, podržava ga, pomaže mu u svemu... Lep su par - ponosan je deda, ali ipak dodaje da ne bi voleo da se Nole oženi pre 27. ili 28. godine zbog karijere, iako mnogo želi praunuče. Vladimir kaže da ga unuk nije zaboravio, iako je mator.
- Nikada nije dolazio u Beograd, a da me ne poseti. Ne bude on kod mene dugo, možda nekih pola sata, ali mi znači kad dođe. Kad je to posle trijumfa - radujemo se zajedno - a kada izgubi - hrabrim ga. Kažem mu da je mlad i da će biti i pobeda. Na sreću, više je trijumfa i slavlja -
kaže Noletov deda. Od najstarijeg člana porodice Đoković pokušali smo da saznamo na koga je Nole šmeker.
- Znate šta, ne kažem ja, ali ljudi pričaju da je lep na mene i da voli da se šali kao ja. Pa ako tako kažu - ja nemam ništa protiv - kroz smeh je na kraju razgovora otkrio Vladimir Đoković.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: novak djokovic

Najnovije vesti