Princ Čarls i Kamila napadnuti u Londonu!

Princ Čarls i Kamila napadnuti u Londonu!

Autor: | 10/12/2010

0

U centru Londona sinoć je došlo do ozbiljnih sukoba izmedju policije i demonstranata koji su protestovali protiv vladine odluke da poveća školarinu za studente. Demonstracije su održane u trenutku dok je u parlamentu tesnom većinom glasova usvojen taj kontroverzni predlog, javlja BBC. U nemirima koji su trajali nekoliko sati povredjeno je nekoliko desetina policajaca i demonstranata.
Sukobi su počeli nakon što je policija opkolila demonstrante u blizini parlamenta; deo okupljenih je uzvikivao parole i pevao pesme Bitlsa, ali su neki od njih napali policiju kamenicama i metalnim šipkama, komadima betonskih blokova, transparentima i bilijarskim kuglama. Stakla na nekim vladinim zgradama su porazbijana, a spomenik Vinstonu Čerčilu je ižvrljan grafitima, dok je visoka novogodišnja jelka na Trafalgar skveru zapaljena.
Nemiri su se kasnije proširili na okolne ulice i tom prilikom je oštećen izvestan broj izloga, a napadnuto je i vozilo u kojem su se nalazili prestolonaslednik Čarls i njegova supriga Kamila koji su krenuli u pozorište. Na njihov automobil su bačeni konzerva boje i predmet koji je oštetio jedan od prozora. Izveštači koji su videli prestolonaslednika i njegovu suprugu kako ulaze u pozorište kažu da nisu delovali uznemireno, a u Bakingemskoj palati su potvrdili da nijedno od njih nije povredjeno.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti