Izabrani najuspešniji sportisti prošle godine - Zorana Arunović i Novak Đoković!

Izabrani najuspešniji sportisti prošle godine - Zorana Arunović i Novak Đoković!

Autor: | 17/12/2010

0

Za najuspešniju sportistkinju proglašena je Zorana Arunović. Na Svetskom prvenstvu u Minhenu Zorana je osvojila zlatnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem, srebro u gađanju sportskim pištoljem i time obezbedila svoj olimpijski debi na Igrama u Londonu.
Najuspešniji sportista u 2010. je Novak Đoković. Ove sezone učestvovao je na 21 ATP turniru i zabeležio 61 pobedu. Igrao je četiri finala i osvojio turnire u Pekingu i Dubaiju. Đoković je zadržao treću poziciju na ATP listi, a sa svojim saigračima iz reprezentacije osvojio je i Dejvis kup.
Najuspešniji timovi u 2010-oj dolaze iz odbojke. Muška odbojkaška reprezentacija osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Italiji, dok je ženska odbojkaška reprezentacija ponovila prošlogodišnji uspeh osvojivši Evropsku ligu.
Po prvi put ove godine, u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, proglašeni su i najuspešniji mladi sportista i mladi tim. Velimir Stjepanović, osvajač dve medalje, jedne srebrne i jedne bronzane na prvim Olimpijskim igrama mladih u Singapuru i mlada košarkaška reprezentacija koja je osvojila zlatno na turniru u „basketu 3 na 3“, istom takmičenju, dobitnici su Trofeja Olimpijskog komiteta Srbije.
Za najuspešnijeg trenera U 2010-oj proglašen je trener Novaka Đokovića, Marjan Vajda. Predsedništvo OKS odlučilo je da ove godine dodeli posebno priznanje, za najuspešniji ekipni plasman u individualnim sportovima, a ono je pripalo – Dejvis kup reprezentaciji Srbije.
Šesanestu godinu za redom Međunarodni olimpijski komitet ustupio je nacionalim olimpijskim komitetima trofeje koji se dodeljuju najistaknutijim poslenicima u različitim oblastima sporta i olimpizma. Predsedništvo OKS odlučilo je da Trofej MOK koji ove godine nosi naziv “Sport – inspiracija mladima”, pripadne dugogodišnjem kapitenu naše odbojkaške reprezentacije, Nikoli Grbiću.
Ispraćajući godinu u kojoj je OKS proslavio 100 godina postojanja, Predsedništvo Olimpijskog komiteta Srbije odlučilo je da ukaže čast svim osvajačima medalja i učesnicima Olimpijskih igara i da im uruči specijalne značke koje će ih podsećati na njihove olimpijske dane.
U ime svih osvajača zlatnih olimpijskih medalja, iz ruku predsednika OKS Vlade Divca, svoju zlatnu značku primila je rukometašica Svetlana Kitić, član šampionskog tima iz Los Anđelesa 1984; srebrnu značku, kao predstavnik osvajača srebrnih medalja primio je vaterpolista Aleksandar Šapić, član vicešampionskog tima iz Atine 2004; bronzanu, strelac Stevan Pletikosić, trećeplasirani iz Barselone 1992; dok je učesnička značka, uručena atletičarki Oliveri Jevtić, trostrukoj učesnici Olimpijskih igara.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: novak djokovic

Pročitajte još

Najnovije vesti