Ambasada SAD brine o pravima Katarine Rebrače

Ambasada SAD brine o pravima Katarine Rebrače

Autor: | 20/12/2010

0
Ameri štite Rebraču!!!

Katarina Rebrača (38), bivša manekenka i vlasnica istoimenog humanitarnog fonda, koja je optužena da je sa još četiri osobe protivpravno prisvojila 37 miliona dinara iz fonda i uhapšena 7. aprila ove godine, čeka suđenje koje je zakazano za 1. februar. Kako „Alo“ saznaje, za Rebračin slučaj je zainteresovana i Ambasada SAD u Beogradu, pošto je ona njihov državljanin.
- Govoreći uopšteno, ukoliko je američki državljanin uhapšen u inostranstvu, uloga ambasade je jasno definisana. Ta uloga je ograničena na obezbeđivanje da se sa uhapšenim ne postupa loše u zatvoru i da su mu omogućena sva prava i privilegije koje garantuje lokalni zakon - rekao je za Alo Brajan Stimler, ataše za štampu Ambasade SAD Stimler.
U intervjuu za magazin „Story“, Rebrača je izjavila da je zatvorske dane dobro podnela, a da se vremenom navikla i na novonastalu situaciju. Kako je ispričala, najteže joj je bilo da se navikne na zatvorsku hranu, pa joj je porodica od 8. aprila do polovine jula donosila ručak u CZ. Bivša manekenka, koja je do pre nekoliko godina živela u Njujorku, kaže da se u sobi od 12 kvadrata, koju je delila sa pet cimerki, najviše plašila buba. Rebrača se požalila i da je u zatvoru zaradila bronhitis, pošto je „ustanova veoma stara, puna vlage i prljavštine“, zbog čega se plašila i zaraznih bolesti.
Rebrača je rođena u Njujorku, a u detinjstvu je želela da bude veterinar kako bi radila sa delfinima u velikim akvarijumima poput onih na Floridi, piše na „fejsbuk“ profilu njenih obožavalaca. Međutim, već sa šest godina počela je da se bavi manekenstvom, a sa sedam je igrala u filmu „Anđelo, ljubavi moja“. Posle mnogo godina provedenih u svetskim metropolama, Rebrača je odlučila da nastavi život u Beogradu, gde je otvorila modnu agenciju „K models“, odakle je, kako je tvrdila, mlade i talentovane devojke plasirala u svet visoke mode. Najavljivala je da će na jednoj od naših televizija voditi svoju emisiju, čiji je koncept trebalo da bude interaktivni tok šou, posvećen mladima.


Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin