Vladimir Putin demonstrirao džudo veštine!

Vladimir Putin demonstrirao džudo veštine!

Autor: | 24/12/2010

0

Ruski premijer Vladimir Putin (58) pokazao je pred TV kamerama kako je došao do crnog pojasa u džudou. Svoje veštine je demonstrirao u sparing mečevima održanim povodom inauguracije novog sportskog centra u rodnom Sankt Peterburgu, piše britanski tabloid "Dejli mejl". Dok je protivnike bacao preko ramena na strunjaču, sve vreme je slušao smernice koje mu je davao njegov trener Anatolij Rahlin, koji ga je obučavao punih 15 godina.
- Izbaci kukove napred - vikao je Rahlin Putinu tokom borbe s protivnikom. - Posmatrao sam tvoju tehniku danas. Moraš više da vežbaš levu ruku - savetovao je on Putina po završetku meča.
Kasnije, međutim, u obraćanju novinarima, Rahlin je bio manje strog prema svom bivšem đaku.
- Kada se sve uzme u obzir, Vladimir Vladimirovič ima odličnu tehniku. Kamo sreće kada bi svi u njegovim godinama mogli da učine isto - rekao je on.
Putin je iskoristio ovu priliku i da medijima predstavi još jedan od svojih hobija, sambo, borilačku veštinu koja se koristi u obuci ruskih specijalaca i za koju se on nada da će uskoro postati jedna od olimpijskih disciplina. Ovo nije prvi put da ruski premijer pokazuje svoje veštine javnosti, izgrađujući imidž savršenog sportiste. Samo tokom ove godine učestvovao je na Kamčatki u naučnoj ekpediciji koja istražuje sive kitove, a zatim i u gašenju šumskih požara u Rjazanjskoj oblasti kao član posade protivpožarnog aviona-amfibije "Be-200". Uspeo je i da zagrli polarnog medveda tokom ekspedicije na Arktiku, kao i da pređe Sibir za 10 dana.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Vladimir Putin