Zdravko Čolić održao spektakularan koncert u Skoplju pred 12.000 ljudi!

Zdravko Čolić održao spektakularan koncert u Skoplju pred 12.000 ljudi!

Autor: | 27/12/2010

0

Koliko Skoplje voli Zdravka Čolića, najbolje se moglo videti na sinoćnjem konertu, koji je održao u areni "Boris Trajkovski" pred 12 000 ljudi, što je – ujedno – bio njegov poslednji nastup u ovoj godini. Da će dvorana "Boris Trajkovski" biti krcata, bilo je jasno već nekoliko sati uoči koncerta, s obzirom da su na obližnji parking neprekidno pristizali automobili sa registarskim oznakama ne samo Skoplja, već i drugih makedonskih gradova.
Mada je Čoliću ovo bio treći nastup u makedonskoj prestonici u poslednje tri godine, ispostavilo se da ga se publika nije zasitila. Kada je izašao na scenu u pratnji svog desetočlanog benda, pojačanog za ovu priliku gudačima Beogradske filharmonije i balerinama, i zapevao "Sinoć nisi bila tu", dvoranom se prolomio zaglušujući pljesak, praćen ovacijama. Već sa prvim taktovima muzike, publika na tribinama ustala je sa svojih mesta i zapevala. Tokom izvođenja prvih nekoliko numera, naš najpopularniji pevač bio je pomalo "stegnut", ali se ubrzo opustio. Trčao je po pozornici poput Mika Džegera, dodirivao ispružene ruke obožavalaca, slao poljupce...
U VIP loži đuskali su makedonski ministri, a nekoliko desetogodišnjaka, tik isped bine, pevali su svaku pesmu od početka do kraja, zajedno sa svojim roditeljima. "Dobro veče, Skoplje! Da li se dobro zabavljate",pitao je Zdravko publiku, koja mu je odgovorila gromoglasnim aplauzom. Osim starih hitova, na izuzetan prijem naišle su i pesme sa Čolinog aktuelnog albuma "Kad pogledaš me preko ramena". Posle devedeset minuta svirke usledila je pauza za presvlačenje. Za to vreme, publiku je zabavljao lokalni pevač Žare Berber, u pratnji trubača.
Vrisak oduševljenja razlegao se halom kada se Zdravko vratio na scenu, ovog puta u crnom sakou opšivenim belom trakom. Tokom tročasovnog koncerta publika je legendarnog Čolu neprekidno zasipala crvenim ružama i buketima cveća. Najdirljiviji momenat bio je kada je Zdravko, na kraju, zapevao "Ti si mi u krvi", uz horsku podršku 12 000 duša. "Hvala Skoplje, vidimo se opet", pozdravio je Čola publiku, pre nego što se, zajedno sa bendom, poklonio nekoliko puta, pišu Novosti.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: zdravko čolić

Najnovije vesti