Dragan Bjelogrlić: Suze i aplauz za pamćenje!

Dragan Bjelogrlić: Suze i aplauz za pamćenje!

Autor: | 31/12/2010

0

Dragan Bjelogrlić za sobom ostavlja jednu od najvažnijih godina u životu i karijeri. Hrabro je prvi put stao iza kamere u projektu "Montevideo, Bog te video", epopeji o našim fudbalerima iz tridesetih godina prošlog veka i njihovom putešestviju na Svetsko prvenstvo u Urugvaj. Višeminutni aplauz naterao je suze Bjeli, koji kaže da nije bilo lako i da je strepeo da li će film uspeti.
- Naravno da sam strepeo jer se radi o mojoj prvoj režiji. Po prvim reakcijama publike i prvim kritikama rekao bih da smo uradili jedan dobar posao... -
priča Bjelogrlić koji je nakon premijere filma u centru "Sava", dok je trajao aplauz, zaplakao.
- Samo sam jednom u životu doživeo ovacije koje su trajale preko tri minuta. To je bio slučaj sa filmom "Lepa sela lepo gore", mislio sam da se to nikada neće ponoviti. Nakon premijernog prikazivanja filma u Beogradu, sala centra "Sava" je eksplodirala, publika je bila na nogama, a aplauz je trajao, kažu, 10 minuta. Jugoslav Pantelić, koji je bio voditelj programa, tada je rekao da je to jedinstven slučaj i pravi istorijski trenutak. Nakon toga, nisam više mogao da kontrolišem svoje emocije.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin