Dragan Bjelogrlić: "Senke nad Balkanom" su plod ogromnog truda i bezgranične vere u projekat

Dragan Bjelogrlić: "Senke nad Balkanom" su plod ogromnog truda i bezgranične vere u projekat

Autor: | 02/01/2018

0

Seriju "Senke nad Balkanom" javnost u Srbiji pomno je pratila i komentarisala. Granica između fikcije i istorije vrlo je tanka, a reditelj, producent i glavni glumac Dragan Bjelogrlić otkriva kako su Senke nastale i zbog čega je ponosan...

- „Senke nad Balkanom“ su plod ogromnog truda, bezgranične vere u projekat i fascinantne kreativnosti, i to svih učesnika ove serije. Jedino tako je bilo moguće snimiti za manje od 100 dana nešto što se po svim pravilima snima više od 120 dana. Jedino tako je postalo moguće da kritičari porede „Senke“ s nemačkom serijom „Berlin Vavilon“, čiji budžet nije za poređenje pošto je od našeg veći tačno 30 puta - objašnjava Bjelogrlić za Kurir.

- Snimanje filma ili serije je kolektivni čin. Ma koliko da vam je dobar scenario i imate vrhunske glumce i autore u ekipi, to vam neće biti dovoljno ukoliko svi oni zajedno ne budu „disali kao jedan“, imali zajedničku veru i ljubav prema onome što rade. To se u ovoj seriji desilo. I to je u „Senkama“ moglo da se oseti.

Nijedan snimajući dan nije bio kraći od 12 sati, a često se radilo i po 15 sati. I niko se nikad nije bunio. Umor nije uticao na entuzijazam i profesionalnost. - kaže Dragan i napominje da je najviše ponosan na zajednički trud i rad čitave ekipe.

- To nikad neću zaboraviti. Ta atmosfera zajedništva je nešto na šta sam jako ponosan, i po čemu ću najviše pamtiti snimanje „Senki nad Balkanom“. Nikad neću moći dovoljno da zahvalim svi tim ljudima. Ali evo sada, na kraju, još jednom - hvala vam od srca za sve! I naravno, hvala i svim gledaocima koji su prepoznali sav naš trud i verno nas pratli svih deset nedelja emitovanja - poručio je glumac i režiser.

hellomagazin.rs Stefan Tomašević/Antonio Ahel/ATAImages

Najnovije vesti