Željko Samardžić: Možda sam malo usporio jer sam shvatio da više nemam 30 ili 40 i neku godinu

Željko Samardžić: Možda sam malo usporio jer sam shvatio da više nemam 30 ili 40 i neku godinu

Autor: | 02/01/2018

0

Pevač Željko Samardžić emotivno priča o mirisu praznika iz detinjstva koje je proveo u Mostaru, zašto mu kako stari zdravlje sve više znači i otkriva kada će objaviti pesmu o momentu kada je napustio ognjište zbog rata, a na čije stihove će mnogi plakati.

- Možda sam malo usporio jer sam shvatio da više nemam 30 ili 40 i neku godinu. Nekada sam bio i vozač i pevač, multipraktik jednom rečju, a sada više vodim računa o tome da posle napornih gostovanja priuštim sebi i malo odmora. Zabrinuo bih se kada me u ovim mojim godinama ništa ne bi bolelo. Mogu reći da sam još dobro prošao. Male probleme sa štitnom žlezdom rešavam svakodnevnim konzumiranjem jedne tablete od 120 mg i to je zasad sve kako treba.

 

Iz sigurnog života u Mostaru , Željko je svojevremeno otišao u izbeglištvo, izgubio je sve što je imao. Kako danas gleda na sve to, kaže:

- To je daleko iza mene, pa i ta bol. Braja mi je poklonio pesmu koju nisam snimio, ali je ponekad zasviram sa sebe i podseti me na to ružno vreme, a stihovi glase „’92, vozovi kasne, ljudi kao laste odlaze, da se ne vrate...”. Moja sudbina je samo jedna u moru nesreća koje je doneo rat devedesetih. Ja sam neko kome se sreća osmehnula ili sam je zasluženo ugrabio i zahvalan sam na tome - rekao je Samardžić.

hellomagazin.rs Stefan Tomašević/ATAImages