Ana Nikolić: Probudila se lavica koja je zbog svog mladunčeta spremna na sve

Ana Nikolić: Probudila se lavica koja je zbog svog mladunčeta spremna na sve

Autor: | 11/01/2018

0

Godina za nama je za Anu Nikolić bila i najlepša i najteža. Jedva je dočekala avgust, kada je postala majka devojčice kojoj je dala ime Tara, a samo tri meseca kasnije bila je primorana da na nogama izdrži veliki životni udarac - razvod od repera Stefana Đurića Raste.

Javnost je bila iznenađena, ali popularna pevačica ovim povodom oglasila s se amo jednom, na “Instagramu”.

- Od mene nikada ružnu reč nećete čuti, kao što ne dozvoljavam nikome da izgovori nešto loše o mom bivšem mužu. Ovo je moj najveći životni poraz i mnogo mi je teško - napisala je tom prilikom, dok je Rasta istakao da su posle rastanka ostali u dobrim odnosima i da je rođenjem ćerke njihova veza postala neraskidiva.

Iako u ljubavi nisu našli zajednički jezik, oboje su maksimalno posvećeni maloj Tari, a nastavljaju i profesionalnu saradnju. Time su pokazali da je dobro prijateljstvo nekada bolje od lošeg braka.

Spremna za nove izazove, tridesetdevetogodišnja pevačica sa osmehom najavljuje veliki povratak i priznaje da se ispod maske nedodirljive zvezde kriju tanane emocije jedne sasvim obične žene.

- Za mene je prošla godina bila najlepša i najteža godina do sada. Najlepša, jer mi se ostvarila želja o kojoj sam dugo maštala, postala sam majka. I da se milion ružnih stvari dogodilo, ne bi mogle da zasene tu sreću. Najteža, zato što sam bila trudna. Kada deset godina priželjkujete dete i konačno ostanete u drugom stanju, ne prestajete da strepite, na vama je velika odgovornost. Morala sam da promenim život iz korena, da se prilagodim novonastaloj situaciji, jer sam se, kao svaka majka, borila sa strahovima i stalno se pitala da li će sve biti u redu, da li će dete biti zdravo. Opustila sam se tek kada sam Taru uzela u naručje.

„Pevačica Ana Nikolić 2017. godinu pamtiće po rođenju ćerke Tare, razvodu od njenog oca Stefana Đurića Raste i medijskom linču koji je doživela zbog viška kilograma“. Kako se osećate dok čitate ovakve tekstove?

- Znam da mi mnogi neće verovati, ali zaista ne čitam šta se o meni piše. Nisam zavisnik od društvenih mreža, ne kupujem ni magazine, a kamoli žutu štampu. Kada negde naletim na novine, prelistam ih, ali i tada uglavnom gledam slike. Bez obzira na to, znam da sam bila glavna tema, jer su mi novinari kampovali ispred porodilišta, potom ispred kuće, kucali su na vrata, presretali dadilju, kućnu pomoćnicu, prijatelje... Od njih sam uglavnom čula da me pojedinci vređaju zbog fizičkog izgleda. Ume ponekad da zaboli, naravno. Kada skinem nakit, šminku i veštačke trepavice, ja sam jedno nežno biće koje oseća bol, kao i svi drugi.

Šta vas najviše pogađa?

- Ništa i sve. Mediji me nikada nisu štedeli, objavljivali su moje prave afere, ali su mi takođe pripisivali i lažne. S vremenom sam naučila da se distanciram, da me ne pogađa baš sve što se govori i piše, ali mi je, ipak, kao ženi, krivo što je kroz mene poslata užasna poruka svim devojkama koje žele da postanu majke - da će bez obzira na uspeh koji postignu, ukoliko se ugoje u trudnoći, biti izvrgnute ruglu. Dešavalo se to meni i ranije, ali uvek sam se vraćala na scenu jača, popularnija, zgodnija, sa boljim pesmama. Tako će biti i ovog puta.

Dok vas, kako kažete, javno linčuju, trudite se da odate utisak samouverene žene. Gde crpite snagu?

- Znam ko sam, koliko vredim i šta sve mogu. Kada bih dozvoljavala da me tek tako slome, odavno bih prestala da se bavim ovim poslom i pobegla daleko, da uživam na nekoj morskoj obali. Uvek sam imala snage i volje za borbu, za život, za sreću, a od kada se Tara rodila postala sam snažnija i samouverenija. Jer rodila sam onakvo čudo od deteta, mogu li da postignem veći uspeh u životu?!

Kako se nosite sa razdvojenošću od ćerke kao za novogodišnji nastup?

- Imam dadilje koje su osposobljene za čuvanje beba, pa kada moram da ostavim Taru, potpuno sam spokojna jer znam da je u pravim rukama. Naravno, čim izađem iz kuće, nedostaje mi, po ceo dan bih je gledala, mazila, ljubila, presvlačila, gugutala sa njom. Odvajamo se samo kada sam na treninzima i probama, dok sam joj sve ostalo vreme u potpunosti posvećena.

Ispostavilo se da Rasta i vi niste funkcionisali kao emotivni partneri, ali se, sudeći po izjavama koje ste dali, sjajno slažete kao roditelji. Kakvog tatu Tara ima?

- Najdivnijeg na svetu, koji je voli s istim žarom kao što je voli mama. I Tara obožava svog oca, čini mi se baš onako kako sam ja mog. Dok ima nas ništa joj  neće faliti, pružaćemo joj beskonačnu ljubav i podršku.

Uprkos neslavnom iskustvu, verujete li još u brak?

- Slagala bih kada bih dala bilo kakav odgovor na ovo pitanje. Nisam razmišljala, vreme će pokazati.

Priželjkujete li novu ljubav?

- Tara je moja nova ljubav. Moja najveća ljubav. Moja večna ljubav. Inspiracija, pokretač, snaga, volja, želja i potpora.

Nedostaju li vam društvene aktivnosti koje ste praktikovali pre nego što ste postali majka?

- Meni je noćnih izlazaka i lumpovanja preko glave. U potpunosti mi odgovara ovaj penzionerski život. Ležem sa kokoškama, budim se s prvim petlovima ili, da budem prezicnija, čim Tara zakmeči, ali tolike noći provela sam nespavajući zbog nastupa, putovanja, snimanja emisija, da mi je ovaj vid buđenja uživanje. Mnoge majke se ne naspavaju do bebinog prvog rođendana, što sa mnom nije slučaj. Svesna sam da će se to promeniti kad počnem da radim punom parom, i baš zato sada potpuno uživam u miru.

U kom segmentu majčinstva najviše uživate?

- U svakom danu, u svakom trenutku. Dok su tako mala deca vas iznenađuju svakog minuta. Otkrivaju svet oko sebe i u tome su beskrajno simpatični. Divan je osećaj kada baš vi nekoga upoznajete sa stvarima koje ga okružuju.

Koliko vas je nova životna faza promenila?

- Promenili su se prioriteti i pogledi na mnoge stvari. Probudila se lavica koja je zbog svog mladunčeta spremna na sve. Moram da priznam da sam se malo uozbiljila, mada ona luckasta Ana negde spava u meni i nestrpljivo čeka da je probudim.

Šta priželjkujete od ove godine?

- Da čujem Tarine prve reči. Pitam se da li će prvo reći „mama“ ili “tata”. Nestrpljivo čekam i prve korake, od same pomisli na to poigrava mi srce. Pripremam novi album, a u planu je i moj prvi veliki koncert u Beogradu. Nadam se da će album kod publike imati bar približno uspeha kao prethodni, a onda sam sigurna da će mi se i san o spektakularnom koncertu, kakav zamišljam, konačno ostvariti.

Deana Đukić Antonio Ahel/ATAImages
Tagovi: ana nikolić

Pročitajte još