Dragana Katić odlučila da stane u zaštitu svoje dece: Izađi pred zakon i kaži istinu

Dragana Katić odlučila da stane u zaštitu svoje dece: Izađi pred zakon i kaži istinu

17/01/2018

0

Dragana Katić uvek je isticala da joj ne pada teško to što je samohrana majka dva sina, međutim, posle njihovog punoletstva voditeljka je odlučila da je krajnje vreme da i njihov otac podnese deo tereta, pa ga je tužila za sve neisplaćene alimentacije.

Katićeva je presavila tabak nakon što je pričala sa svojim sinovima Bobanom i Bojanom, koji su je podržali u nameri da istera pravdu.

- Dragana dečacima nikada nije govorila loše o njihovom ocu i trudila se da oni sve vreme budu u kontaktu sa njim, kada god je on to želeo. Ipak, činjenica je da je i materijalna i svaka druga odgovornost tokom njihovog odrastanja i školovanja sve vreme bila na njoj - kaže izvor blizak TV zvezdi i dodaje:

- Ona se zaista nikada nije žalila, baš zato što nije ni imala nameru da se udaje za oca svojih sinova, zato u javnosti nije ni otkrila ko je on. Dakle, on je bio u potpunosti zaštićen, međutim, kako nikada nije osetio potrebu da Bobanu i Bojanu pruži ono što im po zakonu pripada, shvatila je da bi se ogrešila o njih kada ga ne bi tužila. Nakon što im je sve objasnila, oni su je podržali i proces je počeo - zaključio je sagovornik dnevnog lista Alo!, čije reči je potvrdila i voditeljka.

- Mogu samo da kažem da je proces već u toku i ništa ne bih dodala, ni oduzimala. Naravno da je teško biti samohrani roditelj, kako nije. Ipak je drugačije kada su tu dva roditelja, ali ja sam tako odlučila - rekla je Katićeva, a na pitanje zbog čega je čekala da joj deca postanu punoletna kako bi se odlučila na tužbu odgovorila je:

- To sve ostaje na sudu jer nije u redu da pričam zbog druge strane.

Voditeljka je na tu temu bila nešto rečitija u emisiji „Posle ručka” na TV „Hepi”, u kojoj je, između ostalog, objasnila zašto se odlučila na tužbu.

- Ako krenemo deci da objašnjavamo da zakonski možeš neke stvari da regulišeš, ti ćeš dobiti novu generaciju mladih ljudi koji znaju svoja prava i obaveze. Da su moji roditelji bili razvedeni, ja sam sigurna da moja majka ne bi tražila alimentaciju, da se ne bi sudila, jer bi to bila sramota. Ja sam obrnut slučaj jer sam svoju decu uvela u celu priču. Kada su napunili 18 godina, pitala sam da li hoće da uđu u priču, oni su pristali, pitala sam zbog čega i oni su naveli. Oni su sada punoletni i on će da ode i da potpiše svoju izjavu. Sam će da uđe i zakleće se da će govoriti istinu. Izađi pred zakon i kaži istinu. Ako dobiješ, dobiješ, ako izgubiš, izgubiš, ali ćeš u svakom slučaju naučiti nešto - rekla je voditeljka emisije „Nikad nije kasno”.

Katićeva je priznala da joj ne smeta što je odluke u vezi sa decom donosila sama.

- Nisam nikada bila od onih žena koje su smatrale da moraju pošto-poto da imaju muškarca kraj sebe i da neko donosi odluke. Meni lično bi smetalo da moram da delim neke odluke kada se o njima radi. Moram priznati da sam tu sebična, ali to je tako - rekla je Dragana za TV „Hepi”.

hellomagazin.rs/M G Boško Karanović
Tagovi: dragana katić

Pročitajte još