Bajaga: Radujem se koncertu na "Kustendorfu"

Bajaga: Radujem se koncertu na "Kustendorfu"

Autor: | 19/01/2018

0

Beogradski rokeri Bajaga i "Instruktori" održaće sutra koncert na festivalu "Kustendorf" na Mokroj Gori i tom prilikom uživo izvesti nekoliko novih pesama sa albuma koji vredno spremaju. Vođa "Instruktora" Momčilo Bajagić za "Novosti" kaže da će njegov bend zatvoriti festival, budući da im nastup počinje u ponoć.

- Nismo nikad do sada svirali na "Kustendorfu" i radujem se koncertu, jer svi hvale festivalsku atmosferu koju još nisam osetio - kazao je Bajaga za Novosti. - Bili smo letos na Mokroj Gori i tamo prespavali. Znam kako izgleda preko leta, ali zimi nisam bio nikad, a kažu da je zimi još lepše, pe eto prilike da se uverim.

On  naglašava da će sigurno odsvirati jednu novu pesmu, a možda i dve-tri. Gde god da sviraju u poslednje vreme, dok snimaju album, uvek se na repertoaru nađe bar jedna nova stvar. Mada zna koje će kompozicije izvesti, Bajaga ne želi da otkriva njihove nazive, a na pitanje šta misli o "Kustendorfu" i Emiru Kusturici, odgovara:

- Uvek sam voleo i poštovao njegov rad, on je svetski režiser. Poznajem ga godinama i super je privatno. Što se festivala tiče, znam da se svi studenti FDU i srodnih fakulteta raduju kad dođu na "Kustendorf", jer je to festival gde mogu da vide velika svetska imena iz svog posla. "Kustendorf" je dobar i za obrazovanje klinaca i za kulturu u Srbiji, i hvala bogu da ga država podržava.

A da li bi Bajaga voleo da komponuje muziku za neki Kustin film?

- Naravno, ko ne bi voleo? Rado gledam njegove filmove, jer mislim da se dobro snalazi sa muzikom. Ja sam dosad radio muziku za dva igrana filma i, ako bude prilike, uradiću za još neki. Veliki sam Kustin fan i volim sve njegove filmove.

Bajagić primećuje da Kusturica u poslednje vreme svira gitaru, iako je nekada svirao bas. To,kaže, radi sasvim pristojno:

- "No smoking orkestra" ima dobru energiju i mnogo koncerata po celom svetu. S obzirom na to da muzika Kusti nije primarno zanimanje, oni stvarno razvaljuju i rade kao neki ozbiljan svetski bend.

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages/Z.Milutinovic/ATAImages