Rada Manojlović: Osetila sam potrebu da promenim imidž, ali i pesme koje pevam

Rada Manojlović: Osetila sam potrebu da promenim imidž, ali i pesme koje pevam

Autor: | 31/01/2018

0

Pevačica Rada Manojlović je ovu godinu započela promenom imidža, drugačijih pesama, ali i stava kada se radi o estradi i ljudima na njoj, jer više ne želi da bude "dobrica" i da prašta...

Rada se osvrnula na odnos sa koleginicama Milicom Pavlović i Jelenom Karleušom, ali i na šuškanja da je dečko vara sa muškarcem.

Objavila si tri pesme u poslednja dva meseca. Šta ti se desilo da se ovoliko aktiviraš?

- Deset godina sam već na estradi i smatram da je pošteno prema mojoj publici da joj ponudim nešto drugačije. Sve velike zvezde su se menjale, a ni ja ne smem više da budem uljuljkana i da idem na siguricu. Jednostavno sam osetila potrebu da promenim imidž, ali i pesme koje pevam.

Kakve su reakcije na najnoviju pesmu "Život na Mesecu"?

- Nema ravnodušnih, ili pljuju ili hvale, ali reakcije su uglavnom pozitivne. Drago mi je da pevam pesmu koja nije komercijalna, koja ne gađa u glavu na prvo slušanje, što se kaže. "Život na Mesecu" je priča o pravoj, iskonskoj ljubavi, u kojoj mogu da se prepoznaju mnoge žene koje su istinski volele muškarca. Pronaći će se i one koje su trpele mnoge stvari u vezi i prelazile preko svega da bi ostale sa muškarcem kojeg vole. Što kaže Marina Tucaković: "Teško da ćeš da nađeš drugu koja bi ostala sa tobom čak i kada izvuče deblji kraj".

Koliko si sama trpela zbog ljubavi?

- Prvo drugi, pa ja, tako sam vaspitana, važno mi je da drugoj strani bude dobro, pa tek meni. Kada sam zaradila prvi veći novac, dala sam ga tati da kupi automobil. Kada govorimo o trpljenju u vezi, dešava mi se da sebe stavim u drugi plan, a da muškarac bude prvi od mojih prioriteta. Srećom, Haris mi uzvraća na pravi način.

Nedavno si isprozivala Seku Aleksić. Čime te je iznervirala?

- Ne postoji konkretan povod, možda joj tako samo dune. Ne bih rekla da ona to radi namerno, ali opet, ne razumem zašto se ponekad pozdravi sa mnom, a ponekad ne. Nikoga ne bih prozvala prva, desilo se da su me novinari pitali i da sam odgovorila, jer u poslednje vreme sve manje imam potrebu da ćutim.

Da li očekuješ podjednako oštar odgovor starije koleginice?

- Naprotiv, Seka neće da komentariše "Zvezde Granda", jer je to ispod njenog nivoa.

Seka nije jedina sa kojom se ne pozdravljaš kada se sretnete? Ko je ta druga koleginica?

- To stvarno ne mogu da vam kažem, ali verujem da ćete i to uskoro saznati. Bićemo na jednom snimanju zajedno i biće očigledno da joj se neću javiti.

Kakva je Jelena Karleuša kada je reč o pozdravljanju?

- Karleuša je druga priča, ona se uvek javi kada se sretnemo. Makar i kada smo u trku, na aerodromu, kada zaista imamo samo 15 sekundi za razgovor, ispoštuje me i pozdravimo se. Ali zato je ona Karleuša.

Kako si reagovala na njen komentar da takmičenje "Zvezde Granda" još nije iznedrilo pravu megazvezdu?

- Ako ćemo iskreno, mislim da Jelena nije preterala i da je definitivno u pravu kada je to rekla, jer nijedna "Zvezda Granda" još nije održala veliki solistički koncert u "Areni" ili Centru "Sava". Za razliku od kolega koji su karijere gradili tokom devedesetih godina, danas nemate kompozitore kao što su oni koji su pisali za Draganu Mirković, Cecu, Karleušu, Brenu... Mnoge njihove pesme su hitovi i nakon 20 godina, a pitanje je da li će to biti slučaj i sa pesmama koje mi sada pevamo.

Da li bi radije snimila duet sa Milicom Pavlović ili Aleksandrom Prijović?

- Nezgodno pitanje, jer se sa Milicom više družim nego sa Aleksandrom. Stalno se dopisujemo i uzajamno podržavamo. Milici puštam sve svoje pesme i pre nego što ih objavim, a ona mi daje savete za spotove, a pruža mi veliku podršku. S druge strane, Aleksandra je fantastična, ali bih radije snimila duet sa Milicom, jer smo obe vrcave i energične i među nama nema sujete.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages/hello/arhiva