Žika Nikolić svoju karijeru nastavlja na Pinku: Šarenica ide sa mnom, zaštitio sam ime emisije

Žika Nikolić svoju karijeru nastavlja na Pinku: Šarenica ide sa mnom, zaštitio sam ime emisije

Autor: | 18/02/2018

0

Nakon što je voditelj Žika Nikolić odlučio da svoju karijeru nastavi na “Pinku”, na koji bi trebalo zvanično da pređe u martu, urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević kaže da se ne ljuti na kolegu.

Kako je Nikolić od prošle godine i zvanično penzioner, ugovor koji je imao sa Javnim servisom mu ističe 28. februara.

- Žika je svoj radni vek proveo na RTS-u i otišao u zasluženu penziju. Svi mi smo mu zahvalni i na njegovom trudu, rezultatima i na kolegijalnosti. Žika je uvek bio deo našeg tima i mi ćemo ga uvek tako doživljavati. To što kao penzioner želi da obezbedi sebi veći prihod, to mogu da razumem i lično mu ništa ne zameram - kaže Olivera za “Blic”.

A kako se uveliko šuška da je Žika za prelazak na “ružičastu” televiziju dobio 200.000 evra, nikoga ne čudi što je odlučio da posle 13 godina, koliko je vodio “Žikinu šarenicu”, promeni frekvenciju. Sa druge strane, Olivera za naš list otkriva da sa odlaskom Nikolića ovaj format emisije neće prestati, već će dobiti novo ruho.

- “Šarenica” je RTS-ov format i nastaviće da živi. Teško je zameniti Žiku i njegov stil rada, ali daćemo priliku nekim mlađim novinarima da kroz tu emisiju pronađu svoj izraz i pristup temama koje govore o Srbiji. Odluka o tome ko će raditi “Šarenicu” još nije doneta - otkriva Kovačevićeva koja je zadužena za ovaj deo programske šeme Javnog servisa.

Sa druge strane, Žika Nikolić, koji do danas nije davao izjave, po prvi put za “Blic” priča o svom prelasku.

- Juče me je zvao direktor RTS-a Bujošević i treba da porazgovaram sa njim. Ali najverovatnije odlazim. Još kad čujem da tako pričaju... - nije dovršio rečenicu Žika, ali nam je bilo jasno da aludira na to što se u RTS-u već traži njegov naslednik.

Međutim, javio se problem. Dok sa RTS-a tvrde da "Šarenica" ostaje na toj frekvenciji, on ističe da emisiju može da prebaci na „Pink“.

- Ja ću na “Pinku” voditi „Žikinu šarenicu“. Zaštitio sam ime 2013. godine, a sa RTS-om sam imao potpisan ugovor o produkciji. Ugovor je, znači, isključivo bio produkcijski - tvrdi Nikolić, i dodaje:

- Ukoliko budu emitovali moje emisije, taman ću dobiti pare.

Žika kaže da će se o detaljima saradnje sa „ružičastom“ televizijom dogovoriti sutra:

- U ponedeljak idem na razgovor sa Željkom Mitrovićem i sve ćemo dogovoriti - istakao je Nikolić.

Kako se dalje navodi, Žika će dobiti tim ljudi sa kojima će sarađivati i koji će mu biti na raspolaganju sve vreme, a imaće i odrešene ruke kada je koncept u pitanju. Međutim, da li će i na koji način „Šarenicu“ moći da prebaci na novu frekvenciju, ostaje da vidimo. Nakon prelaska Jovane Joksimović i Srđana Predojevića sa “Pinka” na “Prvu”, ovo je još jedan bum na medijskom nebu.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images