Sanja Ilić: Naša pesma za Beoviziju može da se izvodi isključivo na srpskom

Sanja Ilić: Naša pesma za Beoviziju može da se izvodi isključivo na srpskom

Autor: | 20/02/2018

0

Festival Beovizija, na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije, održava se večeras. Sanja Ilić je sudeći po broju pregleda na Jutjubu favorit, a za  Blic je otkrio zbog čega je odlučio da se takmiči

Muzičar veruje da ima više šanse nego ikada da osvoji prvo mesto i brani zastave naše zemlje na ovom najprestižnijem takmičenju.

- Svako ko se prijavio ima nameru da pobedi. "Balkanika" je rešila da učestvuje jer ima jako dobru pesmu. Spojili smo dva sveta, jednu staru Srbiju i novu modernu vezanu za svet. Da je drugačije, ne bismo se prijavili na takmičenje - poručuje kompozitor numere "Nova deca", koja će se večeras boriti sa još 16 kompozicija:

Sanja Ilić o pesmi za “Beoviziju”: Kad šaljete pesmu na takmičenje, idete na to da ćete pobediti

 

- Po pregledima na Jutjubu mi smo ubedljivo na prvom mestu. Da li je to dobro ili ne, videćemo. Dešavalo se da pesme koje su bile najbolje, čak i mom slučaju, nisu otišle na Evroviziju, ali mislim da se to ovog puta neće desiti - uveren je pevač.

Slaže se da je ponekad potrebno da se neka pesma izvodi na stranom jeziku, ali evo zbog čega "Balkanika" ako prođe neće da peva na engleskom.

A post shared by Zoran Jesic (@zoranjesicjesa) on Nov 27, 2017 at 6:01am PST

- Nisam potpuno siguran na kom jeziku je najbolje pevati. Ali sam siguran da ovu pesmu sam uradio i ovde i tamo treba pevati na maternjem. Tako je napravljena, mislim da bi engleski dosta pokvario tu pesmu, jer ima mnogo etno-zvuka. Neke pesme je možda potrebno otpevati na engleskom jeziku, a naša pesma može da ide isključivo na srpskom - kaže Ilić, i tvrdi da konkurentske kompozicije nije čuo:

- Nisam nijednu numeru preslušao, samo sam našu čuo sto puta zbog proizvodnje.

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/Ataimages

Pročitajte još

Najnovije vesti