Danica Karađorđević: Rođenje Stefana je vrhunac našeg timskog rada u proteklih 9 meseci

Danica Karađorđević: Rođenje Stefana je vrhunac našeg timskog rada u proteklih 9 meseci

Autor: | 27/02/2018

0

Princ Filip i princeza Danica u nedelju su postali roditelji sina Stefana. Srećna mama za „Blic” priča da joj je tokom porođaja značila podrška supruga, a da su tokom trudnoće zajedno išli na obuku za odgajanje deteta.

Princeza Danica i mali Stefan se osećaju odlično, a sada otkriva kako je protekao porođaj i da li je princ Filip prisustvovao u sali.

- Kroz, kako smo voleli da kažemo, našu trudnoću, od prvog dana smo zajedno prolazili, tako da je je Filipova ljubav i podrška tokom porođaja je za mene bila od velikog značaja. Rođenje našeg Stefana je bilo jedno izuzetno emotivno i magično iskustvo u našim životima, a u isto vreme i vrhunac našeg timskog rada koji je trajao 9 meseci - kaže za “Blic” princeza Danica, i dodaje kako su odlučili da nasledniku daju ime Stefan.

A post shared by Royal Compound (@royalserbia) on Oct 2, 2017 at 11:40am PDT

- Stefan je za nas jedno od najlepših srpskih imena. Takođe, prošle godine je obeleženo 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog u manastiru Žiča, a 26. februara je i slava Sveti Simeon Mirotočivi, čije je svetovno ime bilo Stefan Nemanja, osnivač dinastije Nemanjića. Mnogo razloga i lepe simbolike oko Stefana, pa smo se vrlo lako dogovorili oko imena - kaže princeza Danica.

Mnoge interesuje kako će se princ Filip i princeza Danica snaći kao roditelji, a onda otkriva da su spremni za to.

- U svetu je prisutan trend koji i kod nas polako stiže da budući očevi zajedno sa svojim suprugama i partnerkama prisustvuju svojevrsnoj “obuci” koja se preporučuje budućim roditeljima kako bi se koliko-toliko pripremili za sve što ih očekuje kad stigne beba. Taj proces podrazumeva teorijski i praktični deo i veoma je koristan. Tako da smo Filip i ja spremni za prvi period odrastanja naše bebe, a verujemo da se iskustvo stiče iz dana u dan. U današnje vreme kada ljudi još u mladosti mnogo toga prođu, vide, nauče, prava je retkost susresti se s nečim što je potpuna novina u njihovom životu. Filip i ja smo srećni što zajedno otkrivamo jedan nov, čaroban svet - iskrena je princeza i ponosna mama princa Stefana.

A post shared by Royal Compound (@royalserbia) on Oct 5, 2017 at 12:17pm PDT

Iako su možda mnogi očekivali da će kraljevski par brigu o deci prepustiti dadiljama, njih dvoje su očigledno želeli da sami podižu dete pa su se za to i obučavali.

Podsetimo, Danica i Filip su se venčali u oktobru prošle godine u Sabornoj crkvi u Beogradu, a to je bilo i prvo kraljevsko venčanje u ovom hramu posle 1922. godine.

Hellomagazin.rs Luka Šarac/Ataimages/Instagram

Pročitajte još