Zavodljive "The Frajle" u pohodu na region osvajaju sve više "frajlera"

Zavodljive "The Frajle" u pohodu na region osvajaju sve više "frajlera"

Autor: | 28/03/2018

0

Kada ste regionalna senzacija sa sad već zavidnim stažom, nije vam nikakav problem da napunite svaki prostor rezervisan za muziku – od klubova do trgova i dvorana. Danas nema baš mnogo umetnika čiji se nastupi jedva čekaju u svakom kutku od Vardara do Triglava, osim ako nije reč o zvučnim imenima kojima je to uspevalo i pre raspada nekadašnje države. No, poslednjih godina, Bajagi, Balaševiću, Breni i Čoli, koje svugde dočekuju otvorenog srca i raširenih ruku, pridružile su se i članice benda “The Frajle”.

U prilog tome ide i činjenica da četiri vesele devojke neumorno sviraju i putuju po regionu od prošlog proleća, kada su objavile četvrti album “Ljubav na dar”. Nastupi su rezervisani mesecima unapred, a i rasprodati mesecima unapred. Bilo im je teško ući u trag ovih meseci, ali sezona se tek zahuktava. Pomenimo tek spektakularan osmomartovski nastup u Mostaru i koncerte u Mariboru, Ljubljani, Karlovcu, Rijeci, za koje se tražila karta više.

Interesantan je podatak da su “Frajle” jedini bend iz Srbije koji je u roku od nekoliko meseci više puta punio “Lisinski”. I koncert zakazan za 24. april u najvećoj zagrebačkoj muzičkoj dvorani rasprodat je pre nego što je krenula reklama, pa organizatori ozbiljno razmišljaju o novom.

A kako prolazi vreme i raste popularnost, tako se menja i publika na njihovim nastupima. Većinom su to mlađe generacije, mnogo dece i pripadnica lepšeg pola. Međutim, primetno je da ima i sve više “frajlera”. Marija, Nataša, Nevena i Jelena često se šale i kažu da bi im neki od njih možda i prišli, ali ne smeju jer sa sobom obično vode žene ili devojke.

- Muškarcima uvek poželimo posebnu dobrodošlicu. Znamo da su ih žene naterale i da moraju da budu tu do kraja, pa im unapred kažemo da nam je žao zbog toga. Ali, posle svakog nastupa dobijamo poruke u kojima nam priznaju da im je bilo sjajno, da nisu znali da su naši koncerti toliko dobri i da bi zbog nas propustili i finale Lige šampiona. Na primer, u Rijeci je nedavno bilo baš puno muškaraca, valjda se pročulo kako je sa nama, tako da smo posle tri meseca morale da napravimo još jedan koncert – kaže uz osmeh Frajla Mara.

Pesma “Reći ću ti da” pokrenula je lavinu šala na račun udaje usred trijumfalnog pohoda na region, smeju se popularne Novosađanke.

- Na svakom nastupu se uhvatimo neke teme, i onda bukvalno plačemo svi od smeha, i mi na sceni i publika. A zbog udaje smo rešile da nosimo belu garderobu, čisto da budemo budemo spremne. Ionako su nam rekli da nam je vreme, pa da ne čekamo – šale se “Frajle”.

 

A pre zagrebačkog koncerta čeka ih još mnogo posla. Šou za koji se posebno spremaju rezervisan je za 19. april, kada će na “Spensu” zapevati svom Novom Sadu.

Snežana Ilić privatna arhiva/ Mare Milin/ Nataša Kukić
Tagovi: the frajle