Srđan Predojević i Jovana Joksimović proslavljaju vaskršnje praznike u krugu porodice

Srđan Predojević i Jovana Joksimović proslavljaju vaskršnje praznike u krugu porodice

Autor: | 08/04/2018

0

Srđan Predojević i Jovana Joksimović tradicionalno proslavljaju vaskršnje praznike u krugu porodice, poštujući sve pravoslavne običaje.

Voditelj se pohvalio da je euforija za najveći hrišćanski praznik u njegovoj familiji počela još pre desetak dana, dok nam je njegova koleginica iz jutarnjeg programa rekla da ona ne počinje pripreme pre Velikog petka.

Kako ćete provesti Vaskrs?

Srđan: Jedva čekam zato što mnogo volim Vaskrs. Mi roditelji svoje potrebe i oduševljenja upravljamo prema svojoj deci. Već smo kupili jaja i boje, oni su nekoliko dana pre Vaskrsa išli u park da traže listove kojima su oslikali jaja. Mi stariji više volimo tu prazničnu trpezu. Naravno, ići ćemo i za Kragujevac, tamo je centralna proslava.

Jovana: Kod kuće, poštujući tradicionalne običaje. Tako je oduvek bilo kod mene, od detinjstva, a isto je i sada kada imam svoju veliku porodicu. Volimo da za Vaskrs budemo svi zajedno, na okupu.

Kada počinjete pripreme za praznik?

Srđan: Porodično učestvujemo u tome. Poštujemo sve običaje, mada je deci to najviše zanimljivo.

Jovana: Mi na Veliki petak počinjemo farbanje jaja. Nema tu mnogo posla, bar ne ove godine jer su bebe još male. Sledeće godine će, verujem, sve biti drugačije.

Ko u vašoj porodici najčešće pobeđuje u kucanju jajima?

Srđan: Uvek deca. Doduše, mi ih pustimo da nas pobede. Ove godine su na vreme naručili drvena jaja na pijaci da nas pobede.

Jovana: Kako kad. S obzirom na to da ofarbamo 50 jaja, onda se desi da svako od nas ponekad odnese pobedu u kucanju.

Kako ste u detinjstvu slavili?

Srđan: Ja pamtim Vaskrs po tome što je uvek bilo mnogo dece. Tada je obično lepo vreme, proleće se budi. Pamtim i po tome što smo se tada uvek viđali s najbližim rođacima, to su bila prava, lepa okupljanja.

Jovana: Isto kao i danas. Pravili smo svečani ručak, farbali jaja. Mislim da je poenta Vaskrsa da smo svi tog dana kod kuće, da ga provedemo zajedno.

Šta biste poručili čitaocima za vaskršnje praznike?

Srđan: Samo zdravlje i sreću!

Jovana: Svima želim mnogo zdravlja, sreće i poslovnog uspeha!

hellomagazin.rs Aleksandar Krstović/Prva TV/Promo/Hello

Pročitajte još