Tereza Kesovija bez dlake na jeziku: I Mocart je pisao zabavne pesme, ali nigde nije bio na granici jeftinoće

Tereza Kesovija bez dlake na jeziku: I Mocart je pisao zabavne pesme, ali nigde nije bio na granici jeftinoće

Autor: | 16/04/2018

0

Legendarna pevačica i večna diva regionalne muzičke scene uvek bez zadrške govori o različitim temama. Ovog puta Tereza Kesovija oštro je progovorila o domaćoj sceni, estetskim zahvatima svojih mlađih koleginica...

- I Mocart je pisao zabavne pesme, ali nigde nije bio na granici jeftinoće, kiča. Ovo danas, ovi pesmuljci, to je katastrofa - izjavila je Tereza Kesovija na temu današnjih hitova koji vladaju televizijom.

Osvrnula se i na tekstove pesama nekih pevača.

- Sećam se jedne pesme: mrav nosi teret, mislim - kako mrav nosi teret ljubavi? A gde ću? Mislim, ja nisam mrav! Nosi mi se bela boja? Ako ti se nosi bela boja - što moraš vikati da ti se nosi bela boja? - objasnila je Tereza.

 

Šezdeset godina je na estradi, ali sve više strahuje za svoje naslednike, kojih, priznala je - nema.

- Jedino kad bi me neko klonirao, kao što je Barbra Strajsend uradila s psima. Ne, ne. Ne može se naći neko isti - poručila je pevačka legenda.

Iako su scena i muzika njen život, zdravlje joj je iznad svega.

- Moje zdravlje je kao zdravlje prosečnog čoveka, što znači da mi je zdravlje - loše. Svi mi negde pomalo glumatamo ako nismo mladi da to što nas malo bolucka nije ništa. Tako ja sebi ponavljam - nije mi ništa, a ima mnogo stvari koje nisu dobre. Ali savršeno se nosim s njima zato što im prkosim - rekla je.

 

Osvrnula se Tereza Kesovija i na trend pevačica koje sve više vremena provode u ordinacijama estetske hirurgije.

- One mlade žele biti još mlađe, s čim se ne slažem jer kad si mlad, onda si lep i nemaš šta da popravljaš. Ako ideš da menjaš nosinu, menjaš celu fizionomiju. Valjda što je žensko lice lepše pre dobije posao - može biti i gluplja, ali bar dobro izgleda - tvrdi.

Ovih dana proslavlja trideset godina od objavljivanja vinila 'Live in l'Olympia' reizdanjem Croatia Recordsa. Tog davnog 18. aprila 1978. godine Tereza Kesovija svojim je glasom, energijom i posebno strašću osvojila publiku najvažnijeg pariskog hrama muzike.

hellomagazin.rs hello/arhiva
Tagovi: tereza kesovija

Pročitajte još

Najnovije vesti