Ana Babić: Šareni i ja smo na prvu krenuli onako skroz iskreno, jer jedino tako i može

Ana Babić: Šareni i ja smo na prvu krenuli onako skroz iskreno, jer jedino tako i može

Autor: | 20/05/2018

0

Ana Babić, koja zajedno sa Šarencem radi "Šarenicu", kaže da se odlično snašla u ovom TV formatu, ali i da ume da se posvađa s njim.

- Tim je skockan, upakovan, a sloj po sloj tih naših šara gledate svakog vikenda. Verujemo sudu publike, koja je ostala verna RTS-u, starom terminu na dobro poznatoj adresi. To kako smo se snašli, neka kažu drugi. Mi radimo, krenuli smo istim putem, ali u novoj brzini i sa nekom strašnom energijom. Za mene je "Šarenica" i tradicija, i srpsko kolo, mladost, starost i svaka nijansa ove naše Srbije, baš svaka. Prilika da se pokažem u drugačijem "odelu", i izazov na koji odgovaram timski, jer iza svega stoji ekipa koja je, osim što je veoma zabavna, složna u jednom - da ispoštuje sva pravila zanata i sve standarde profesije. Zato je "Šarenica" na RTS-u, takva kakva jeste. Drugačija, svoja, naša i vaša - kaže za "Blic" Ana Babić.

S kolegom Šarencem odlično fukcioniše, ali ima i trenutaka kad se ne slažu.

- Šareni i ja smo na prvu krenuli onako skroz iskreno, profesionalno, timski, jer jedino tako i može. Bitanga je to. Nisam ni ja princeza, šalu na stranu, mi se smejemo, uživamo, svađamo se, urlamo i onda sve i opet ispočetka! Sve ono što vidite tako je i nikako drugačije. On je veliki profesionalac, a u ovom našem zajedničkom prenosu „Šarenice“ svaki koš je zajednički, a asistencije ne brojimo, jer kao što rekoh - igramo za tim "Šarenice" - priznaje Ana.

Na pitanje da li u životu pravi kompromise i kada, Ana kaže:

- Neke sitne i obične, svakodnevno. Ako je kompromis da se nekad i prećuti - ta sam. Kompromis je fina reč, zastanite i saslušajte. Samo u obećanjima nema kompromisa. Neispunjenim.

Ova šarmantna voditeljka retko priča o privatnom životu. Svoju intimu želi da sačuva daleko od očiju javnosti.

- Ono što je dobro i na mestu, neka ostane u ćutanju. To je zdravo, tako kažu mudri. Sreća su sitnice, a sitnice opet sreću i kvare - ističe Ana.

Iako vrlo smirena, nekada zna da plane.

- Uglavnom to bude sa zakašnjenjem. Ali, i to se uči - ističe Ana, koja dodaje da samo preko jedne stvari u životu nikada ne bi prešla.

- Rastegljiva kategorija koja se svodi na najbliže i njihove snove. Svi drugi su prelazni i prolazni.

hellomagazin.rs RTS/Gordan Jović