Oliverova smrt potresla ceo region: Pesme koje si nam ostavio sada su jedina uteha

Oliverova smrt potresla ceo region: Pesme koje si nam ostavio sada su jedina uteha

Autor: | 29/07/2018

0

Emotivnim porukama poznati se opraštaju od Olivera Dragojevića, a mnogi ne kriju suze jer su, kako kažu, poznavali muzičara "u dušu"

Toni Cetinski

- Dragi moj morski vuče. Ništa više neće biti isto nakon tvog odlaska dragi naš Oliver. Sve tvoje šale i gluposti kojima smo se smejali kao deca su momenti koje nikada neću zaboraviti. Moram ti priznati da sam te voleo i volim kao da si mi otac, a po duši si mi bio ponekad kao mlađi brat. Od tebe sam najviše učio jer sam od tebe i najviše dobio. Ti si se davao ljudima i prijateljima i nisi se štedeo u tome. U toj činjenici leži još jedna od tajni tvog uspešnog postojanja i rada. Oduvek si bio dokaz da nije dovoljno biti samo vrhunski umetnik nego i čovek i zbog toga ti veliko hvala. Duboka bol u prsima i velika praznina u mislima sada su u meni. Pesme koje si nam ostavio sada su jedina uteha. Iskreno saučešće celoj porodici. Neizrečiva bol. Počivaj u miru Božjem prijatelju i učitelju moj. Volim te i uvek ću te voleti. Ps. Molim te još samo jedno. Poljubi mi Tošu i zapevajte jednu za sva vremena. I njemu si bio veliki uzor i put kojeg treba pratiti. Ne mogu da prestanem da plačem - poručio je Toni.

Indira Levak

- Zašto život mora biti surov? Zašto uzima velikane, umetnike, ljude koje volimo, koji su toliko lepog dali mnogim generacijama? Nikada neću saznati odgovor... Ali teši me pomisao da ćeš zauvek živeti u našim srcima i sećanjima kroz snažne poruke koje si slao u svojim pesmama! Pratićemo tvoj trag u beskraju dragi naš Oliver! Hvala ti na svim divnim trenutcima koje si nam darovao. Nađi svoj mir u večnosti! - reči su koje je posvetila Indira Levak, nekadašnja pevačica grupe "Kolonija".

Frajle

- Kad smo prvi put stale sa njim na binu 2012. godine, ostvario nam se dečiji san da zapevamo zajedno. Rekao je šmekerski: “Ajmo devojke”, i nasmejao se. Mi tih 3 minute, koliko je trajala pesma, imamo kolektivnu amneziju, jer se ni jedna nije sećala šta se tad dešavalo. Od tad pa do sad, mnogo puta smo se družili, pevali, smejali se zajedno. Falićeš jako ...zbogom morski vuče.

Ivana Selakov

- Za mene si, uz Gibonnija, bio najveći i najbolji! Srećna sam jer sam te upoznala i jer sam imala priliku uživo da uživam u tvom nestvarnom glasu! Jako sam tužna jer takvu magiju više nemamo! Tvoj glas je nešto najlepše što je Balkan imao! Hvala ti za sve emocije koje si nam dao, i davaćes večno... I kao što tvoja pesma kaže "pa kad se ugasin i prid njega stanen mogu mirno reći, da vridilo je..." Kod tebe je itekako vridilo! Počivaj u miru dragi Olivere!

Lana Jurčević

- "Ako nas tužne jutrom probude"... rekao je On i dogodilo se baš jutros. I svakom od nas će jednoga dana doći kraj i jedino će biti važno što smo učinili za druge i kakav trag smo ostavili iza sebe. A ovaj čovek, Oliver Dragojević, gospodin i veliki muzičar, za mene, a i za mnoge jedna jedini iza sebe ostavio je najlepše pesme, obeležio toliko mladosti, ljubavi, starosti, toliko trenutaka u životima ljudi i tako ostao zapisan u našim srcima zauvek. Nikoga nisam volela i poštovala kao njega, nikoga nisam slušala toliko kad sam bila tužna i sretna, na ničije koncerte nisam volela i htela ići kao na njegove. Znate sve... Moje saučešće njegovoj porodici od srca, naš Oliver nikada neće biti zaboravljen, u to sam sigurna. Hvala vam za sve Olivere.

Dragana Mićalović

- Ovo je ipak ostala jedina želja, jedina stvar koju nisam ostvarila. Da sa Vama samo razmenim par reči. Meni bi bilo dovoljno. Hvala veliki umetniče što ste ovaj svet učinili rajskim mestom.

Sergej Ćetković je na Instagramu objavio oproštajnu poruku posvećenu svom kolegi.

"Počivaj u miru Maestro i hvala ti na svemu"

Kantautor Vlado Georgijev se putem društvene mreže Tviter oprostio od dragog kolege Olivera Dragojevića:

I Jelena Karleuša se emotivno oprostila od legende:

Josipa Lisac se oprostila od starog prijatelja...

Doris Pinčić Rogoznica je rekla ono što je mnogima u srcu...

Sendi Cenov kao kolega koji ga neće zaboraviti...

Ćerka Masima Savića, Mirna postavila je fotografiju dva dobra prijatelja - Olivera i Dina...

Neda Ukraden se oprostila od kolege i prijatelja...

Nina Badrić uz fotografiju sa zajedničkog nastupa podelila je emocije na Instagramu.

Saša Matić je uz Oliverove pesme odrastao...

Jelena Rozga je neutešna...

hellomagazin.rs Mirko Tabašević/Hello/Arhiva