Tihomir Stanić: Prvi novac sam zaradio svirajući bas gitaru

Tihomir Stanić: Prvi novac sam zaradio svirajući bas gitaru

Autor: | 06/08/2018

0

Proslavljeni glumac Tihomir Stanić otkriva da je prvi novac zaradio sa 15 godina svirajući bas gitaru u grupi Lutalice sa Une.

- Od para koje sam dobio sašio sam pantalone... E sad, muzičari su se na pauzama nalazili s devojkama, ali pošto nismo mogli da se probijamo kroz masu, iskakali smo kroz prozor. Tako sam ja te pantalone pocepao prvo veče kad sam skočio s prozora da bih se ljubio s devojčicom. Mislim da smo prvi nastup imali u selu Aginci kod Bosanske Dubice - priseća se Stanić u razgovoru za Kurir i dodaje da su s njim u grupi bili Brane Miljatović, Dujo Dragojević i Boško Šteković:

Glumac Tihomir Stanić za magazin Hello.
foto: Boško Karanović

 

- Oni su bili stariji od mene. Mislim da su me uzeli u grupu jer je moja majka radila u prodavnici, pa su onda mogli da uzimaju tu pivo i sokove na veresiju i prodaju ga na svirkama. Od toga je zarada bila tri puta veća nego od ulaznica!

Stanić se glumom bavi skoro 40 godina. Iako je igrao u mnogim filmovima i TV serijama, poput "Pada dinastije Obrenović", gde je tumačio lik kralja Aleksandar Obrenovića, svoj rad je vezao najviše za pozorište, gde je odigrao više od 90 uloga, od kojih su najpoznatije Orest u "Orestiji", Mefisto u "Faustu", Platonov u "Divljem medu", Vladimir u "Čekajući Godoa".

hellomagazin.rs Boško Karanović
Tagovi: Tihomir Stanić

Najnovije vesti