Đorđe David: Treba još 50 godina od Triglava do Đevđelije da se pojavi neko koga će poštovati kao Lepu Brenu

Đorđe David: Treba još 50 godina od Triglava do Đevđelije da se pojavi neko koga će poštovati kao Lepu Brenu

Autor: | 20/09/2018

0

Svaka sezona "Zvezda Granda" donosi iznenađenja, ali dolazak okorelog rokera Đorđa Davida u žiri popularnog takmičenja u kome caruju uglavnom narodnjaci izazvao je pravu senzaciju.Uprkos tome što je kritikovao "Grand", Đorđe nije odoleo pozivu direktora Saše Popovića,  otkriva da je Jelena Karleuša luda - ali u pozitivnom smislu.

Već ove subote imaćemo prilike da vidimo kako se nekadašnji pevač Generacije 5 uklopio s Anom Bekutom, Draganom Stojkovićem Bosancem, Viki Miljković, Jelenom Karleušom i Marijom Šerifović. S obzirom na to da je na snimanju prve epizode "Zvezda Granda" Jelena zamerila Viki što je savetovala Đorđa Davida, pitali smo ga šta misli o maloj od skandala.

- Jelena mi je usred emisije rekla: "Vidi, vidi, majstore, polako. To Jelka, Jeca, Jecka, Karleuša i to, molim te, nemoj. Mene zoveš Jelena i nikako drugačije." Ima pravo na to. Samo to ću prokomentarisati. Ozbiljan je ludak kada je ovaj posao u pitanju. Razoružala me je. Poznaje materiju i čuje i vidi da li neko može ili ne može, da li je neko "da" ili je "ne" - rekao je Đorđe za Kurir.

- Saša Popović me je pre nekoliko meseci pozvao kao tajanstvenog člana žirija, pristao sam i bilo mi je veoma zanimljivo. Ludo sam se zabavio dok su se stalni članovi žirija nervirali i dok sam ih pekao na plotni. Saletu se dopala emisija i kaže da je to bila najbolja epizoda prošle sezone, a meni je izazov da istražujem i čačkam po ljudima koji su talentovani.

Mnogima je neobično i to što se roker obreo među narodnjacima. Međutim, Đorđe David kaže da on nema nikakav problem s tom vrstom muzike, već samo sa njenom zloupotrebom.

- Ono što je nacion srpski kada je muzika u pitanju je nešto od čega ne bežim jer su to prave priče. Ne volim novokomponovane, jeftine produkcije i jeftino pevanje, ispravljače za vokal i elektrovozove jer uništavaju muziku. Evo, na primer, čuo sam Breninu pesmu sa novog albuma i produkcija je brutalna. Mnogima je čudno što ja to govorim, ali ja pratim muziku u celom svetu. Čujem ja šta radi i Bijonse i soul pevači iz Amerike i ovo što je ona uradila je brutalno skupa produkcija. Ona je najveća balkanska zvezda svih vremena. Treba još 50 godina od Triglava do Đevđelije da se pojavi neko koga će poštovati kao nju - zaključio je Đorđe David.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti