Sofija Juričan: Psihoterapeut mi je spasao život

Sofija Juričan: Psihoterapeut mi je spasao život

Autor: | 29/09/2018

0

 

Posle višemesečne letnje pauze, na male ekrane stigla je druga sezona serije „Istine i laži“, a sa njom i dobro poznata lica u novim životnim avanturama. U uigranom timu našlo se mesto i za pojačanje u vidu Sofije Juričan, koja je u ulozi psihijatra Vanje zamenila koleginicu Borku Tomović.

Dok Borka u privatnom životu broji dane do porođaja njena i Sofijina junakinja u prvim epizodama nove sezone dobila je ćerku. O izazovnom glumačkom zadatku, očekivanjima kolega i publike, psihijatrima i psihoterapiji kao sastavnom delu njenog života, braku sa kolegom Radetom Nikolićem i još ponečem razgovarali smo sa Sofijom nedelju dana posle emitovanja prve epizode.

Da li ste imali veću tremu kada ste se priključili ekipi serije ili kada je došlo vreme da publika da svoj sud o vama kao novoj-staroj Vanji?

- Nezahvalno je uskočiti u ulogu koju je neko pre vas uspešno igrao u 170 epizoda i „preuzeti“ lik koji je publika zavola, za koji se vezala. I ja sam kao klinka mrzela kada se u mojoj omiljenoj seriji promeni glumica. Nije važno šta je bolje ili gore, drugačije je. Kolege sam zamolila za iskren sud, na početku smo i sve se može ispraviti i poboljšati. Imali su samo reči hvale, što mi je mnogo značilo. S druge strane, gledaoci, među kojima je mnogo dece, prvih dana slali su poruke: „Vratite nam Borku“, što je sasvim normalno. Čini mi se da su počeli da se navikavaju na mene, a posle scene porođaja stigle su i poruke podrške. Znala sam da će, kada se desi neki jak emotivni trenutak, publika početi da stavlja znak jednakosti između Vanje i mene.

Šta vam je rekla mama, koja je po profesiji psihijatar, kada ste joj saopštili da tumačite njenu „koleginicu“?

- Moj suprug Rade saopštio joj je vest: „Samo da znate, igra vas.“ (smeh)

Iako živimo u 21. veku, o odlascima kod psihijatra još se nerado govori.

- Mislim da se situacija popravlja, mada se o toj temi i dalje govori sramežljivo. Čovek ophrvan problemima na raznim životnim poljima teško da sa svim teškoćama može da se izbori sam na podjednako kvalitetan način. Normalno je da potraži stručnu pomoć, kao što će se obratiti zubaru kada ga boli zub. Ja sam na psihoterapiju krenula kada sam imala 22 godine, a idem i sad. Razgovori sa psihoterapeutom su mi bukvalno spasli život.

Kroz kakve krize i životne padove je prolazila Sofija Juričan, pročitajte u novom broju magazina "Hello", koji je u prodaji do 5. oktobra. 

 

 

Eva Čubrović Luka Šarac
Tagovi: Sofija Juričan

Pročitajte još

Najnovije vesti