Jovan Memedović živi skromno: Biciklom idem na posao i nemam problem ni sa parkiranjem

Jovan Memedović živi skromno: Biciklom idem na posao i nemam problem ni sa parkiranjem

Autor: | 29/09/2018

0


Iako uživa u novinarskom pozivu, poznati voditelj RTS-a Jovan Memedović, objašnjava zašto mu rad u studiju predstavlja opterećenje, da li je imao odricanja u svojoj karijeri i čime bi se bavio da nije ušao u svet novinarstva.


- Ništa mi nije posebno teško. Relaksacija mi je da snimam putujući po nekim nedođijama. Rad u studiju ume da mi bude povremeno opterećenje. Za mene je najteže kad moram da stanem u četiri zida - kamera, mikrofon, reflektori i onda se tu zadržim malo duže. To mi predstavlja problem jer sam suviše dinamičan i suviše okrenut prirodi.


Iako često putuje zbog emisije i ne drži ga mesto, Memedović je objasnio da li je imao ikakva odricanja u životu zbog mukotrpnih snimanja.

- Ničega se nisam odricao, kako živim tako i snimam. Ali ja ne živim u nekoj raskoši. Živim skromno, u prirodi, tako da kažem. Biciklom idem na posao i nemam problem ni sa parkiranjem - našalio se voditelj.


Iako je ispunjen svojim poslom, Memedović otkriva da ipak postoji jedan TV format u kojem bi voleo da se oproba.

- Nisam probao vremensku prognozu. Pitaću u uredništvu da li bi mi dozvolili. Već su mi dosadni sa istim rečenicima - „anticiklon, malo do umereno, došlo je do povećanja snežnog pokrivača“ i onda razmišljam kad bih ja to radio, malo bih izokrenuo, malo bi bilo drugačije - našalio se poznati novinar.


Danas važi za jedno od najprepoznatljivijih TV lica, međutim autor emisije “Sasvim prirodno” nije oduvek znao da će njegov životni poziv biti upravo novinarstvo.

- Počeo sam da radim na televiziji sasvim slučajno. Misleći da se tu neću zadržati više od godinu-dve. Tamo negde kad sam osetio da imam ideju šta bih radio, tad sam osetio da mogu da budem novinar. Prošlo je sigurno dve do tri godine sitnih poslića - ističe Memedović .

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages, Instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti