Srđan Đoković o pokušajima Engleza da vrbuju Novaka: Novac ne može sve da plati, moj sin se tako i ponaša

Srđan Đoković o pokušajima Engleza da vrbuju Novaka: Novac ne može sve da plati, moj sin se tako i ponaša

Autor: | 02/10/2018

0

Put do svetskog vrha koji je Novak Đoković prešao nije bio nimalo lak. Godine treniranja u teškim uslovima i odricanja čitave porodice kako bi naš najbolji teniser mogao da trenira, bila su velika, ali on nikada nije odustajao, a podrška porodice bila je bezrezervna. Uprkos svim teškoćama, Novak nikada nije išao linijom manjeg otpora i uvek se borio u ono u šta je verovao.Tako nije ni imao dilemu kada su Britanci ponudli da igra pod njihovom zastavom. O tome je govorio njegov otac Srđan Đoković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 5 girls who ❤ Novak & Jelena! (@jelenanovakdjokovicfans) on Nov 16, 2017 at 4:50am PST


-Naravno da nisam bio u dilemi. Kako možeš da prodaš dušu zarad nekog novca? Da budemo Englezi? Pa kako bi to onda bilo, kako bi se pojavio ocu i da kažem ja sam od sada Englez i moja decu su... Imali smo raznih ponuda. Kada smo tu ponudu (od Britanaca) dobili mi smo se godinu dana pre toga uselili u svoj stan posle 17 godina bivstvovanja u tuđim stanovima u Beogradu. Novac ne može sve da plati. Tako se i on ponaša. Ne može da dâ svoj lik i ime sponzorima, rekao je Srđan gostujući u emisiji Ćirilica na televiziji "Happy" i dodao da su razgovor sa ljudima  iz Velike Britanije vodili on i supruga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FANPAGE OF NOVAK? (@djokovic_fanpage_) on Apr 7, 2016 at 7:26am PDT


-Oni su hteli da upare Novaka i Mareja i da godinama budu pobednici Dejvis Kupa. Što bi i bili. Ali Novak je Srbin, rođen je ovde. Bilo bi iluzorno odmah pričati. Nisam im odmah to rekao, nego smo posle razgovora sad decom odgovorili. Novak je imao 19, Marko 16 i Đorđe 11 godina. Ja sam im rekao da imaju šansu da žive tamo, da imaju najbolje uslove na svetu. Znate koji je bio njihov odgovor? Ne postoji ta sila da se promeni situacija. Mi smo Srbi i ostali smo Srbi do kraja, rekao je otac Novaka Đokovića.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ??⚪СРПСКА КРВ??⚪ СССС (@srbijaukrvi) on Sep 29, 2018 at 4:04am PDT

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram

Pročitajte još