Verica Rakočević: Ne želim da moja deca imaju obavezu da mi posećuju grob

Verica Rakočević: Ne želim da moja deca imaju obavezu da mi posećuju grob

Autor: | 07/10/2018

0

Svodeći životni bilans posle revije kojom je obeležila tri i po decenije karijere, modna dizajnerka je otkrila na koji način bi volela da je deca sahrane i zbog čega štedi penziju.

Priprema za obeležavanje 35 godina karijere bila je idealna prilika modnoj dizajnerki Verici Rakočević (70) da podvuče crtu, sabere i oduzme sve što je do sada postigla. I mada namerava da još dugo živi i radi, svesna je ljudske prolaznosti, pa je zbog toga već donela neke odluke.

– Ne želim da moja deca imaju obavezu da mi posećuju grob, zbog čega sam im rekla da me, kad umrem, kremiraju i pepeo prospu po dvorištu kuće na Avali. Ima tu i jedan praktičan razlog za takvu odluku: tu kuću, u čijem dvorištu ću rasti zajedno sa biljkama i travom koje poniknu iz mog pepela, niko neće hteti da kupi i deca će morati da je čuvaju. Možda je pretvore u muzej. U svakom slučaju, ne dopada mi se kada potomci rasprodaju nasledstvo koje su njihovi preci brižljivo stvarali, kao ni kada ostareli roditelji emotivno uslovljavaju svoje potomke i traže od njih da im uzvrate pažnju koju su im poklanjali dok su bili mali. Ja sam veoma realna žena, svesna sam da su ovo više nego ozbiljne godine, mada planiram da radim sledećih trideset. Najviše od svega volela bih da mogu da radim ovim tempom i sa ovom strašću. Znam da je ljubav s Veljkom do sledećeg života i ne opterećuje me ta neizvesnost, jer je nema.

Kako ništa ne prepušta slučaju, Verica je i svoju penziju oročila.

– Zbog ranijih budalastih investicija i prodaje nekretnina, počela sam da štedim penziju. U početku sam je trošila, a onda sam je oročila na pet godina, potom na sledećih pet. Penzioner sam već osam godina. Ne želim da budem teret svojoj deci kada više ne budem mogla da zarađujem, a ni nakon što umrem - ispričala je Verica za Gloriju.

hellomagazin.rs Mirko Tabašević