Lea Kiš: Umem da se nasmejem kad vidim loše napise o meni, da me neko dobro popljuvao

Lea Kiš: Umem da se nasmejem kad vidim loše napise o meni, da me neko dobro popljuvao

Autor: | 28/10/2018

0

Lea Kiš, koja je pre nekoliko godina stekla i zvanje magistra, često je na meti kritičara koji joj zameraju zbog previše ležernog stava i karakteristične boje glasa, ali nju to ne deprimira i nastavlja baš kako smo navikli i kako ona to najbolje zna.

Dugogodšnje TV lice Lea Kiš od septembra radi drugu sezonu emisije “Popodne sa Leom Kiš” na "Grand televiziji". Iako sadržajno Lein format nije pretrpeo neke preterane promene još od vremena kad je emitovan na dve velike naconalne televizije, pa i dalje ima najveći broj gostiju, voditeljka, a ujedno i autorka emisije, tvrdi da joj je prelazak sa druge televizije doneo novu dozu adrenalina.

- Uvek novi ambijent donosi novi naboj adrenalina i pozitivne energije koja vas tera da dajete maksimum. Imam slobodu da kao autor i voditelj radim emisiju kako želim i pozivam goste koje ja želim. Ono što je zanimljivo je da se za “Grand” neki političari i sportisti radije odazivaju i dolaze mi u goste - kaže Lea.

Na kritike javnosti, kojih je vrlo svesna, voditeljka reaguje sa osmehom.

- Nekima je posao da kritikuju, a neki vole da to rade. Umem da se nasmejem kad vidim loše napise o meni, odnosno da me neko dobro popljuvao, a kod mene on i svi generalno imaju odličan tretman. Svima sam dobar domaćin i nije mi žao makar me i osporavali. Rejtinzi govore, ko je u pravu, a za televiziju je svakako dobro kad kao prezenter izazivate reakciju, kakvu god, samo da niste neprimetni - samouverena je voditeljka.

Voditeljka svojim velikim darom smatra umetnost organizacije i veruje da većinu stvari najboje ume da uradi sama. Na TV ekranu Leina emisija izgleda kao da na njoj radi mnogo ljudi i da zato tako uigrano sve funkcioniše, dok je istina potpuno drugačija.

- Verovali ili ne, sve radim sama. Umem da kažem da svake nedelje pravim ozbiljno veliku svadbu. Nisam imala svoju, al‘ sam ih organizovala previše radeći emisiju ovog tipa, tako to meni izgleda. Pozivam goste sama, organizujem restorane, publiku i sve što treba i nemam pomoć trećih osoba - obasnila je Lea.

Kao logično pitanje samo se nameće kako stiže da bude uvek doterana u javnim pojavljivanjima i da bude dobra supruga i majka i da li nešto mora da trpi i na nekoj strani da škripi. Lea na to kaže da je muž savršeno razume jer dele istu strast prema poslu, a da su posledice minimalne, uz smeh priča.

- Moj suprug Moma je 30 godina u novinarstvu, a šest puta je bio glavni i odgovorni urednik novina, tako da njemu još više zvoni telefon nego meni. Sada se posvetio profesuri na fakultetu, ali i dalje mnogo radi i nema apsolutni mir. Kod nas je akcija normalna stvar i ako neki put i zagori ručak, nije ništa strašno - ispričala je poznata voditeljka.

Kad je već spomenula kuvanje, pitali smo je koliko često koristi varjaču, a Lea je dala pomalo neočekivan odgovor.

- Svakodnevno kuvam jer odskora imamo i prinovu, bebu kucu kojoj kuvam kao i suprugu, ćerki i sebi. Ćerka je mnogo zahtevnija od supruga jer ne voli jednostavna jela, već lazanje ili nešto slično oko čega treba dobro da se pomučim. Svaki dan, tako, kod nas ima štošta da se pojede. Možda zvuči bizarno, ali ja ništa ne radim. Živim jednostavno i normalno, tako da peglam, čistim i kuvam i verujem da mi to pomaže kao fizička aktivnost te ne moram da idem u teretanu. Ujedno to je i ušteda jer ne plaćam kućnu pomoćnicu - ispričala je voditeljka.

hellomagazin.rs Mirko Tabašević/Hello/Arhiva
Tagovi: Lea Kiš