Petar Grašo uz raspoložene "Frajle" pevao pesme koje razgaljuju dušu (video)

Petar Grašo uz raspoložene "Frajle" pevao pesme koje razgaljuju dušu (video)

Autor: | 02/12/2018

0

U poslednje vreme njegov glas možemo čuti i u jednoj od najgledanijih serija na ovim prostorima, “Pogrešan čovek”, za koju peva naslovnu numeru. Petar Grašo, autor brojnih balada i hitova u kojima uživamo već više od dve decenije, nedavno je ponovo boravio u Beogradu. Povod je bio specijalan – proslava rođendana “Naxi” radija, gde je izveo dve pesme i oduševio zvanice.

Dobra atmosfera nastavila se i posle zabave, a za nju su se potrudili još neki muzikalni gosti. Naime, u nešto intimnijoj atmosferi za barskim stolom i uz gitaru, splitski kantautor zapevao je neke stare pesme za dušu. Tako je u hladnu beogradsku noć, po kojoj se te večeri prosuo prvi sneg, uneo malo nostalgičnih morskih nota. Što bi se reklo u Dalmaciji, zapevao je “soto voce”, tihim glasom. Ali, imao je i lepe pomoćnike. Dok su se, uz dobro vino, ređali hitovi Olivera Dragojevića i ostalih, Petru su društvo pravile članice pop sastava “The Frajle”.

Lako je bilo naći zajednički muzički jezik sa uvek dobro raspoloženim Novosađankama. Gitara je išla iz ruke u ruku, Grašo je njima poklanjao dalmatinski melos, one su ga pratile, a i same zapevale neke pesme koje možda ne čujemo često na njihovim nastupima, ali ih rado izvode za svoju dušu kada se okupe. Od Tome Zdravkovića, preko Zvonka Bogdana, do nekih omiljenih iz kafanskog repertoara.

Kako je mini koncert odmicao, veseloj petorki pridruživalo se sve više publike.

hellomagazin.rs Hello!