Ceca Bojković: Sterijina nagrada je velika čast za celokupan moj rad i značajan pečat na moju karijeru

Ceca Bojković: Sterijina nagrada je velika čast za celokupan moj rad i značajan pečat na moju karijeru

Autor: | 08/12/2018

0

Glumica Svetlana Bojković dobitnica je Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture za 2019. godinu.

Prizanje se sastoji od statuete Jovana Sterije Popovića, diplome kao i novčanog dela. Svetlana Bojković je na Sterijinom pozorju prisutna od 1969. godine. Od tada je na toj manifestaciji ostvarila osam uloga.

Sterijina nagrada za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture ustanovljena je 1965. povodom desetogodišnjice Pozorja i ne dodeljuje se svake godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lazar Lux Apartments (@lazarluxbelgrade) on Nov 15, 2018 at 1:00am PST


-Ova nagrada mi posebno znači jer je za svakog glumca ona jedna od najznačajnijih priznanja. Nisam imala mnogo prilika da igram predstave na Sterijnom pozorju, tako da nemam godišnju nagradu, te mi sada ovo priznanje još više znači. Ovo je zaista velika čast za celokupan moj rad i značajan pečat na moju karijeru, kaže Bojkovićeva za Kurir.

Među pojedincima koji su odlikovani ovim priznanjem su, između ostalih i Miroslav Krleža, Rahela Ferari, Mira Stupica, Marija Crnobori, Branko Pleša, Dejan Mijač, Mija Aleksić, Ljuba Tadić, Jovan Ćirilov, Jovan Hristić, Mira Banjac, Dušan Kovačević, Egon Savin, Ljubomir Simović, Vida Ognjenović, Mihailo Janketić, Petar Kralj, Đuza Stojiljković, Ljubiša Ristić, Renata Ulmanski, Predrag Ejdus...

Nagrada će biti uručena Ceci Bojković 3. juna 2019. godine na zatvaranju 64. Sterijinog pozorja.

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages/Instagram/lazarluxbelgrade

Najnovije vesti