Nikola Rakočević: Koliko god da je težak i surov, život je potencijal

Nikola Rakočević: Koliko god da je težak i surov, život je potencijal

Autor: | 10/12/2018

0

Odavno se nije desilo da jedan televizijski sadržaj izazove toliko interesovanje gledalaca i bude nagrađen najvišim ocenama kao što je uspelo seriji “Jutro će promeniti sve”, koja je obeležila godinu na izmaku. Vrsna glumačka ekipa, predvođena Nikolom Rakočevićem, priču o mladim ljudima na životnoj prekretnici toliko je realno dočarala da su se u njoj mnogi prepoznali.

Iako se nekada umori od viška posla, a i od popularnosti, jedan od najtalentovanijih glumaca mlađe generacije ima dovoljno energije i za putujuće pozorište za decu, koja su, kaže, vrlo ozbiljna publika. Ovom prilikom pričao nam je o receptima za uspeh, dilemi otići ili ostati, kompromisima, nekim jutrima koja su sve promenila i otkrio kako izgleda svakodnevni život sa druge strane ekrana ili pozornice, kada padnu maske.

Po čemu ćete pamtiti snimanje serije “Jutro će promeniti sve”?

- Po mladim, ambicioznim i talentovanim ljudima, po vremenu koje nam je uvek nedostajalo, a pre svega po scenariju koji je u startu delovao obećavajuće. Iskren je, jer su ljudi koji su ga pisali govorili o svojim problemima i iskustvima. Ne mogu da kažem da se istim temama nisu bavili i drugi, razlika je u pristupu.

Koliko je uloga Filipa drugačija od svega što ste ranije radili?

- Mislim da su se moje dosadašnje uloge umnogome razlikovale jedna od druge. Samim tim što govori o temi koja mi je poznata ova poslednja mi je posebno bliska.

Koliko je u vašem životu bilo “jutara koja su sve promenila”? Verujete li da se stvari mogu preokrenuti preko noći?

- Ne znam baš da li mogu preko noći, ali sam siguran da svako jutro nosi potencijal koji može da donese nešto novo i dobro. Kao i život. Koliko god da je težak i surov, on je potencijal. Uvek imamo mogućnost da nešto promenimo.

Da li su vam bilijar i stoni tenis i dalje omiljena razbibriga?

Nastavak intervjua pročitajte u novom broju magazina Hello! koji je u prodaji od petka 7. decembra.

 

Eva Čubrović Luka Šarac

Pročitajte još

Najnovije vesti