Svetlana Ceca Bojković se ne nada boljem životu: Popadići su iz sadašnjeg aspekta imali čedne probleme

Svetlana Ceca Bojković se ne nada boljem životu: Popadići su iz sadašnjeg aspekta imali čedne probleme

Autor: | 14/12/2018

0

Svetlana Ceca Bojković imala je 38 godina kada je dobila ulogu Emilije Popadić, rođene Konstantinović, mnogo starije od nje. Kako je svojevremeno otkrila, gradeći lik za uzor je uzela žene iz građanske klase, kojoj je pripadala i njena majka Vera.

- Neke stvari sam krala od nje, ali nisam je imitirala. Nešto je bilo posađeno u meni. Bilo mi je čudno da igram majku Borisa Komnenića, koji je samo osam godina mlađi od mene. Ipak, bio mi je izazov. Ne igraju se godine crtanjem bora i pravljenjem sedih, već se grade iznutra. Imala sam majčinsko iskustvo, ali s mlađim detetom. Bila sam zadovoljna što sam pre vremena počela da igram majke - ispričala je glumica koja je napunila 71. uverena da je sa boljim životom u svakom smislu gotovo.

- S 'Boljim životom' je gotovo u svakom smislu. Ne samo sa serijom. Cela planeta se promenila. Živi se potpuno drugačije i ubrzano. Danas tu, po mo mišljenju našu najbolju seriju, pogledam s nostalgijom. Popadići su iz sadašnjeg aspekta imali čedne probleme - izjavila je tri decenije nakon premijernog prikazivanja serije ona.

 

Bolje vreme, kako je istakla, više i ne očekuje jer ne želi da se razočara.

Inače, od brojnih uloga slavne glumice i danas najviše se pamte još dve posebne gospođe, pored Emilije. U pitanju su Antonija Miloradović iz "Srećnih ljudi" i Valerija Gavrilović iz "Porodičnog blaga".

Replike poput : "Mi ovde radimo, gospođo, radimo!" ili "Jao, Gospode, konačno" mnogi su nesvesno uvrstili u svakodnevnu komunikaciju i rado ih koriste.

hellomagazin.rs Mirko Tabašević