Vesna Radusinović uzburkala javnost novim romanom: Ko je preljubnik koji gine?

Vesna Radusinović uzburkala javnost novim romanom: Ko je preljubnik koji gine?

Autor: | 21/12/2018

0

Književnica koju publika zna po knjigama koje ogoljuju Srbiju i otkrivaju i razotkrivaju tajne, u kojima se prepliću mnogi događaji iz moderne istorije, i ovoga puta je uspela da svojim novim romanom uzburka javnost.

Njen novi roman "Vatra i led" nikoga ne ostavlja ravnodušnim i čita se u dahu, jer je književnica na maestralan način uspela da drži pažnju čitalaca, kako burnim radnjama, tako i živopisnim likovima i njihovim replikama, od kojih će se neke sigurno naći u svakodnevnoj konverzaciji.

Ali, oni koji su imali priliku da već pročitaju knjigu su imali jedno pitanje: Po kome je nastao lik preljubnika koji tragično gine!?

Pozvali smo književnicu da nam otkrije o kome se radi i da li je taj lik samo izmaštan ili ga je gradila po nekome iz stvarnog života:

- Ko je taj čovek pitate me? Da li ga poznajem u privatnom životu ili je on samo junak iz romana... Znate, mislim da i vi, kao i ja, ali i cela Srbija poznajemo po jednog takvog čoveka, samo im se sudbine različito odvijaju. Eto, ja sam u svom romanu imala sva prava da budem njegova karma i da mu presudim. Pisci to rade, ponekad i uživaju u tome... Neka čitaoci odluče ko je taj čovek, njegovo lice može biti ono od prvog komšije, od čoveka koga ste nekada znali, može biti svako od nas... - ostala je tajanstvena Vesna naglasivši da će se čitaoci iznenaditi mnogim stvarima u romanu.

- O "Vatri i ledu" će se pričati znam... I o Katarini, i o Maši, a o preljubniku... Pa on gine, a o pokojnicima sve najbolje, zar ne? - poručila je Vesna.

hellomagazin.rs Privatna arhiva