Zdravko Čolić: Mama vodi porodicu i decu, a tata je između dve vatre

Zdravko Čolić: Mama vodi porodicu i decu, a tata je između dve vatre

Autor: | 31/12/2018

0

Malo je zvezda na ovim prostorima koje su tokom višedecenijske karijere uspele da sačuvaju ugled i ne izgube sjaj kao što to polazi za rukom Zdravku Čoliću. Od prvog pojavljivanja na sceni do danas dokazuje da je spoj srdačnosti i odmerenosti šmekerska i vanvremenska kombinacija. Ne postoji kutak bivše Jugoslavije u kojem ga ne dočekuju kao svog, što je pokazala i turneja kojom je promovisao album “Ono malo sreće”. Najluđu noć dočekaće sa obožavaocima na gradskom trgu u Poreču, a društvo će mu, po tradiciji, praviti supruga Aleksandra i mlađa ćerka Lara, dok će starija Una ove godine prvi put slaviti sa društvom. Slavni pevač uživa u roditeljstvu, ali priznaje taj izazov postaje sve veći. Tinejdžerski dani uneli su novu dinamiku u njegov život. U razgovoru za “Hello!” opisuje kako ovih prazničnih dana izgleda njihov dom, evocira uspomene na neke prošle dočeke i otkriva šta je na spisku želja za godinu koja je pred vratima.

- Nisam ništa tražio, šta god da dobijem dobro je. Skroman sam, biće lepo ako me nešto zadesi ispod jelke od Deda-Mraza. (smeh) To su uglavnom simbolični pokloni, nešto kao, na primer, garderoba, čisto da se obeleži.

Da li supruzi i ćerkama ispunjavate sve želje?

- Kada im nešto zatreba, tu sam da ispunim želje, onoliko koliko je potrebno.

Una i Lara prolaze kroz turbulentne tinejdžerske dane. Ko uspostavlja kontrolu u kući - vi ili supruga?

- To je sada treniranje strogoće. Mama vodi porodicu i decu, a tata je između dve vatre - hteo bi da bude više blag, ali ne može, jer se time ruše porodični mir i disciplina. Moraš da držiš stranu ženi, a opet deca su nešto što bi da priviješ na srce. Tako da sam u najgorem položanju, ne znam na koju stranu da krenem. Nekad imaš dobro rešenje, a nekad su to teške odluke koje čovek mora da ispoštuje.

Kao otac dve ćerke koje tek očekuju velike životne bitke, koliko ste zadovoljni položajem žene u današnjem društvu?

Nastavak intervjua potražite u prazničnom dvobroju magazina Hello! koji je u prodaji od petka 28. decembra.

 

 

Deana Đukić Aleksandar Kerekeš Keki
Tagovi: zdravko čolić