Jelena Đoković: Zaklela sam se da svojoj deci neću raditi ono što mi je smetalo kod mojih roditelja

Jelena Đoković: Zaklela sam se da svojoj deci neću raditi ono što mi je smetalo kod mojih roditelja

Autor: | 11/01/2019

0

Roditeljstvo je najlepši i najodgovorniji zadak koji se uči celog života. Iako pročitamo brojne savete i predloge, dok sa svojim detetom ne dođemo u određenu situaciju, nismo sasvim sigurni kako ćemo reagovati.

Ne znajući kako da tačno postupimo, iz prevelike brige za decu, često ih sputavamo. Sve ono što naučimo  u roditeljskom domu, verovanja, i uverenja i principe, prenosimo na svoju decu kao neku vrstu nasleđa.

Jelena Đoković je majka dvoje dece, četvorogodišnjeg Stefana (4) i šesnaestomesečne Tare (1)  i  u svom blogu otkriva da je oduvek znala koje stvari svojoj deci neće raditi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on May 24, 2018 at 11:32pm PDT

-Ja sam razmišljala o roditeljstvu mnogo ranije nego što sam i sama postala jedan, i još uvek čuvam moje malo plavo blokče u kome sam po stavkama pisala stvari koje sam se zaklela da neću raditi svojoj deci.Razlog zbog kog sam to pisala je bio vrlo jednostavan – primećivala sam stvari koje su mi smetale kod mojih roditelja, stvari koje sam slušala od drugarica i drugova, i generalno ovako u okolini, otkrila je Jelena pa se prisetila perioda kada su ona i sestra studirale u inostranstvu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Jun 16, 2016 at 10:04am PDT


-Onog trenutka kad su nas stavili na autobus ili avion, tog trenutka je izmedju nas postojala samo ogromna količina poverenja a kod moje mame i neprestana molitva da nas anđeli čuvaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Dec 11, 2018 at 8:31am PST


-U meni su dobili jedno ekstremno dete. Ja se nisam često javljala. Nisam razmišljala previše o tome kako se oni osećaju, već sam kao vojnik pristupila svojoj studentskoj avanturi i svu svoju energiju usmerila na učenje i snalaženje u novom okruženju. Sebično, ali jedino kako sam znala. Kako kaže Dr. Šefali "Ne postoji savršeno dete, kao što ne postoji ni savršen roditelj" - zaključila je supruga Novaka Đokovića.

Hellomagazin.rs/M.M Guliver/Getty, Instagram/Jelena Djokovic
Tagovi: jelena djokovic

Najnovije vesti