Nataša Miljković: Treba biti lišen mržnje, ljutnje i sujete, koje prate mnoge rastanke

Nataša Miljković: Treba biti lišen mržnje, ljutnje i sujete, koje prate mnoge rastanke

Autor: | 13/01/2019

0

Zahvaljujući pravim odlukama koje je donosila u pravom trenutku, u životnom kalendaru Nataše Miljković 2018. ostaće zabeležena kao godina velikih promena. Šest meseci od dolaska na televiziju “Prva”, autorka i voditeljka vikend-izdanja najgledanijeg jutarnjeg programa zadovoljno sabira utiske, spremna za nove izazove, profesionalne i privatne.

U danima kada se tradicionalno pravi rekapitulacija godišnjeg gradiva, nije na odmet prisetiti se lekcije koju je javno održala fotografijom na kojoj sa sinom, sadašnjim partnerom Žarkom Tarićem i bivšim Srđanom Timarovim, kao i njegovom devojkom Danijelom, sa osmehom dočekuje prethodnu Novu godinu.

Iako bi najradije zaobišla prazničnu euforiju, pored devetogodišnjeg Lazara “prinuđena” je da se prepusti čarima kojima obiluje ovaj period. Lepa voditeljka otkriva kako dani radosti i darivanja protiču u njenom domu, a dozvolila nam je i da zavirimo u spisak želja. Na početku razgovora osvrnula se na najvažniji izazov koji je savladala u godini na izmaku.

- Bila je to lekcija o promeni i savladavanju straha od nje, ušuškanost u izvesnosti naspram koraka napred. Mnogo mi je zadataka postavila godina koja se završava, ali mislim da je za mene ovaj bio najizazovniji.

Jeste li ispunili sve želje ili je nešto preteklo za narednu godinu?

- Imala sam želju da odvedem sina u Rim i ostvarila sam je. Poželela sam da dobijem pravi poslovni izazov, obavljeno je i to. Treća želja nije se ostvarila, tako da je prenosim u 2019. Ionako ih nemam previše.

Šta je na vrhu spiska želja?

- Prvo mesto sam vam otkrila, a i nisam... Neka ostane na tome. Druga dva ću popuniti ovih dana. Ili možda tek 1. januara, dok spokojno budem uživala na „Novogodišnjem koncertu Bečke filharmonije“. Tada se bude najlepše želje. Ne ispunjavaju nam se sve, čak većina ostane da tavori. Ali, za neke ponekad možete da nađete zamenu, da jednu želju pretvorite u drugu. Tako sam, recimo, u 2018. planirala da ostavim cigarete, ali sam ih umesto toga zamenila elektronskom, manje štetnom i sa manje neprijatnih mirisa. Eto, ukoliko dobro pogledate oko sebe, videćete da neke želje imaju više lica.

Veruje li Lazar još u Deda-Mraza i koliko je skroman u novogodišnjim željama?

- Odavno ne veruje. Čak nema nekih želja. Materijalno ga više ne ispunjava, prevazišao je igračke, sada je u fazi da su mu najlepši i najveći pokloni nova iskustva i putovanja.

Prvog dana 2018. javnost ste oduševili fotografijom na kojoj nasmejani pozirate sa sinom, sadašnjim i bivšim partnerom i njegovom devojkom. Takav primer sloge u srpskom društvu, nažalost, nije uobičajena pojava. Kako se uspostavlja sklad?

Prvog dana 2018. javnost ste oduševili fotografijom na kojoj nasmejani pozirate sa sinom, sadašnjim i bivšim partnerom i njegovom devojkom. Takav primer sloge u srpskom društvu, nažalost, nije uobičajena pojava. Kako se uspostavlja sklad?

- Za sklad je potrebno četvoro. Bivši partneri i njihovi sadašnji. Bivši da budu dobri i odgovorni roditelji, a sadašnji da im to ne bude nenormalno i da pruže podršku. I treba biti lišen mržnje, ljutnje i sujete, koje prate mnoge rastanke.

Jedan od utisaka protekle sezone je Srđanovo gostovanje u vašoj emisiji.

- Iznenadilo me je koliko su ljudi lepo reagovali na to. Ko zna, možda smo nekom paru pomogli da sedne i porazgovara, da shvati da je i ljudski rastanak moguć.

Taman kada se završi doba praznovanja, stiže novi povod za slavlje - vaš rođendan. Umeju li vaši muškarci da vam prirede iznenađenja?

- Najluđu žurku napravio mi je Žarko prošle godine za moj 40. rođendan. Čak je snimio dokumentrac, u kojem najbliži prijatelji pričaju o meni, uglavnom neke smešne stvari. Bilo je u filmu i nekih javnih ličnosti koje mnogo volim, a ne spadaju među moje prijatelje, pa su i oni rekli neku lepu reč. Mislila sam da sanjam... A onda je počeo tulum koji nikad neću zaboraviti.

Izjavili ste da se u životu više puta rađamo i da imamo više malih smrti. Da li je odlazak iz "Radio-televizije Srbije" posle decenije i po i dolazak na "Prvu" jedno od tih iskustava?

- Jeste, samo se nadam da nije bila mala smrt. Tek sam se ponovo rodila.

Kako ste reagovali na odlazak Ivana Ivanovića sa vaše televizije?

- Iskreno, potreslo me je i šokiralo. On je moja prva asocijacija na „Prvu“. Predivan, dobar čovek, uvek tu da pomogne, šmeker, jedan od najvažnijih televizijskih autora danas.

Da možete da vratite vreme i ponovo birate profesionalni put, kojim biste krenuli?

- Mislim da ovim putem više ne bih išla. Radila bih sve da se ne zarazim novinarstvom. Obožavam svoj posao, ali da mogu da vratim vreme, pokušala bih da se pelcujem protiv njega.

Iz ove perspektive, kako ste zadovoljni rezultatima odluka koje ste doneli u proteklih 365 dana?

- Drugo poluvreme bilo je bolje od prvog, ali važan je rezultat, tako da na kraju mogu da kažem: Hvala ti, 2018. godino!

 

View this post on Instagram

 

2019 ?❤️

A post shared by Natasa Miljkovic (@natashamiljkovic) on Jan 1, 2019 at 5:33am PST

Deana Đukić Mirko Tabašević