Svetlana Bojković za novi Hello!: Poslednji susret sa mojim Gigom

Svetlana Bojković za novi Hello!: Poslednji susret sa mojim Gigom

Autor: | 19/01/2019

0

Prva epizoda “Boljeg života” emitovana je na Badnje veče pre 32 godine. U međuvremenu, život je postao bolji samo pod navodnicima, a sudbina, koja je u senci režirala sasvim drugačiju predstavu, prvih dana januara odnela je glavnog junaka kultne serije.

Velikan srpskog glumišta Marko Nikolić izgubio je bitku sa teškom bolešću i nastavio svoju priču u nebeskom teatru, pridruživši se jatu besmrtnika. Maestralno je umeo da se uživi u svaki lik, od heroja partizanskih filmova do Karađorđa, ali sa Dragišom Popadićem, sa onim narodskim čovekom od časti koji je umeo da nađe rešenje za svaki problem, bilo to sa motkom ili sa motikom, upisao se u večnost.

Drugi stub omiljene jugoslovenske televizijske porodice bila je njegova supruga Emilija. Ne postoji glumica koja bi u toj ulozi bila ubedljivija od Svetlane Cece Bojković, dive čiji se talenat slobodno može uvrstiti u naše nacionalno kulturno blago.

Ceca i Marko, nenadmašni Ema i Giga, često su se sretali kada je ona nedavno snimala sitkom “Mamini sinovi” u blizini Botaničke, bašte gde je živeo.

- Svakog dana u isto vreme izlazio bi da prošeta psa. Uvek bismo porazgovarali, nasmejali se, prisetili se nečeg zabavnog. Toliko često smo se sudarali na ulici da me je jednom prilikom pitao: “Pa dobro, dokle ću da te srećem svakog jutra?!” (smeh) Takav je bio. Bogat duhom, bogat vedrinom. I takvog ću ga pamtiti.

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina Hello! koji je u prodaji od petka 18. januara.

 

Snežana Ilić Miloš Lužanin / Bazar