Marija Šerifović: Držim se stava da ne govorim o privatnom životu svojih prijatelja i kolega

Marija Šerifović: Držim se stava da ne govorim o privatnom životu svojih prijatelja i kolega

Autor: | 04/02/2019

0

Marija Šerifović, jedna od najomiljenijih pop-pevačica u regiji, nakon dve i po godine i odličnog koncerta u Lisinskom vraća se u Zagreb. Njene brojne fanove obradovala je vest da će je ove godine gledati 6. aprila u KC Dražen Petrović. Tim povodom Marija je dala intervju za Večernji list.

Marija Šerifović postala je poznata u celoj Evropi pošto je 2007. pobedila na Eurosongu u Helsinkiju s pesmom „Molitva“. Rođena je 1984. u Kragujevcu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Muzičke gene nasledila je od majke Verice Šerifović, jedne od najpoznatijih pevačica narodne muzike u Srbiji. Pre šest godina postala je prva javno deklarisana LGBT osoba u Srbiji.

O svom privatnom životu i seksualnom opredeljenju govorila je u dokumentarnom filmu „Ispovest“. U Hrvatskoj ima dosta prijatelja među muzičarima, od kojih je najbliskija s Ninom Badrić, dok ističe i prijateljstvo s Jelenom Karleušom s kojom je u žiriju popularnog šoua „Zvezde Granda“.

Veže vas veliko prijateljstvo s Ninom Badrić. Lani se pričalo i da ćete snimiti duet. Šta je s tim?

- Nas dve smo u izuzetno dobrim odnosima, nedavno smo se družile u Sarajevu. Poštujem je kao umetnicu i definitivno je jedan od izvođača s kojim se mogu zamisliti na sceni. Dođe li do nas dobra pesma, biće i dueta.

Na koncertu u Lisinskom posebno je emotivno bilo gledati kako je cela dvorana pevala “Molitvu”. Ta je pesma definitivno obeležila vašu karijeru, ali ako se ne varam, nije vam se svidela na prvu i jedva su vas nagovorili da je pevate?

- Ne mogu reći da su me jedva nagovorili, ali imala sam dilemu, baš kao i s još nekima od mojih najvećih hitova. Zahvalna sam što mi se dogodila “Molitva”.

Kakav je osećaj bio kada ste shvatili da ste postali evrovizijska pobednica, i to pevajući na materinjem jeziku?

- Neverovatan. U tom trenutku nisam baš najbolje razumela šta mi se događa, posle sam shvatila da smo moj tim i ja napravili veliku stvar koja će ući u istoriju.

Kako danas gledate na Eurosong? Mislite li da uvek pobedi najbolja pesma ili je bitno ko bolje lobira?

- Danas ne pobeđuje najbolja pesma, pobeđuju neki drugi faktori. Moram da priznam da današnji Eurosong nije po mom ukusu i ne verujem da bih uopšte učestvovala da sam ona Marija od pre 12 godina.

- Poznati ste kao osoba bez dlake na jeziku pa ste tako pre dve godine javno prozvali glasače u Srbiji jer nisu glasali za Žaka Hudeka. Jeste li uvek tako impulsivni?

- Jesam. To sam ja. I mislim da su me ljudi takvu i prihvatili. Osim što je moj prijatelj, Žak je jedan od najkvalitetnijih izvođača u regiji i smatrala sam da zaslužuje visok plasman.

Poslednje četiri godine sutkinja ste u “Zvezdama Granda”. Šta je bio vaš motiv za ulazak u taj šou, osim novčanog?

- Novac nikad nije bio razlog za moj ulazak u šou. I mislim da je tek ove sezone, kada smo postali mentori kandidatima i kada ih pripremamo za takmičenje, moje sedenje u tom žiriju dobilo pravu svrhu. Sada zaista uživam i sigurna sam da će ove godine pobediti jedan od mojih kandidata.

Koliko je mladim pevačima dobro da se prijavljuju na takva takmičenja? Biste li se vi prijavili na takvo takmičenje na početku karijere?

- S ove tačke gledišta, mislim da je to najbolji način za dolazak do uspeha, jer iza sebe imate najozbiljniju produkcijsku kuću na ovim prostorima. Ali naglašavam da sve zavisi od izvođača. Bez talenta i žrtvovanja nema velikih stvari.

Kako gledate na poplavu rijalitija, pogotovo onih poput “Parova” u kojima ima svega, od tuče, psovanja pa do seksa?

- Nisam za zabrane i svako može da gleda šta god hoće na televiziji, ali smatram da su roditelji odgovorni i dužni da vode računa da takvi sadržaji ne dolaze do dece jer oni tu stvarno ništa pametno ne mogu da vide.

U “Zvezdama Granda” sprijateljili ste se s Jelenom Karleušom. Jeste li razgovarali s njom nakon izbijanja afere s Vranješom?

- Držim se stava da ne govorim o privatnom životu svojih prijatelja i kolega.

Na vašem Instagramu je zanimljiv citat: „Ja nisam najbolja. Ja samo smatram da mogu da učinim stvari koje drugi smatraju nemogućima". Koje su to nemoguće stvari koje ste uradili?

- Pobedila sam sebe u mnogim situacijama, dokazala sebi i drugima da mogu ono što od mene niko nije očekivao. A pritom ne mislim samo na karijeru.

Poslednjih godina praktički živite u Americi. Šta vam je doneo život u Americi i nameravate li da pokušate s inostranom karijerom?

- Amerika je moj beg od stvarnosti i verujem da bih poludela da ne odem tamo svaki put kada osetim da me obaveze guše. Los Anđeles je definitivno grad mojih snova i mogu da se zamislim kako živim tamo, što će se jednog dana verovatno i ostvariti.

Kakva je Marija privatno? Šta vas može naljutiti, a šta vas raduje?

- Raduju me prijatelji, moj pas, srećna sam kada imam slobodan dan i kada mogu da provedem vreme gledajući serije po ceo dan. Ljute me zli i ograničeni ljudi, besna sam i osetljiva kad vidim scene nasilja nad decom ili životinjama...

Komunicirate li s fanovima na društvenim mrežama? Koji je najzanimljiviji zahtev koji ste dobili?

- Ljudima stvarno svašta pada na pamet i ima stvarno suludih pitanja i zahteva, ali obično moji fanovi žele sa mnom da podele neki trenutak iz života koji njima nešto znači, a vezan je za mene. Srećna sam što nam je u današnje vreme omogućeno da imamo takvu vrstu kontakta s ljudima koji prate naš rad.

Znam da ne pričate mnogo o privatnom životu, ali možete li nam reći jeste li sad zaljubljeni? Volite li nekog?

- Trenutno nisam, inspiraciju crpim u drugim stvarima.

Imate li neispunjenih želja? Kako vidite svoju karijeru u budućnosti?

- Ako sve bude kao do sada, biću srećna i zadovoljna jer bilo bi bahato da želim više od ovoga.

Foto Instagram
hellomagazin.rs Miomir Milić/ATA Images