Suze same teku uz nju: Priča koja se krije iza pesme kojom će Šaban biti ispraćen (video)

Suze same teku uz nju: Priča koja se krije iza pesme kojom će Šaban biti ispraćen (video)

Autor: | 22/02/2019

0

Šaban Šaulić će na večni počinak biti ispraćen onako kako je i živeo, uz muziku koja je bila deo njegovog bića.

Velikan narodne muzike biće sahranjen danas u 15 sati, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, uz pesmu "Ne plači, dušo", koju je svojoj supruzi Gordani posvetio davne 1984. godine.

Bio je veliki boem, voleo društvo i kafane i zbog toga se, kako je i sam govorio, često svađao sa suprugom. Kako je nastala jedna od njegovih nalepših pesama, Šaban je nedavno otkrio u emisiji "Balkanskom ulicom"

 

- Jedno jutro sam došao kući sa ekipom dosta pijanih drugara. Bolje da kažem da smo bili pod gasom, lepše zvuči. Tamo sam bio napadnut od strane supruge Gordane jer smo upali kao "indijanci". Pitala me je šta to radim, zašto upadamo u kuću pijani, i svašta mi je tu izgovorila - rekao je Šaban i dodao da je zapevao  pesmu koju je u tom trenutku smislio, samo da Goca ne bi bila ljuta

- Ne znam kako, ali tako se namestilo, život to postavi. Ja počnem da joj pevam iz glave "Ne plači, dušo, ja ću ti doći, po ponoći". Počeo sam pesmu delom u kom joj pevam da je moja draga svaku noć sama u suzama. Ja nju sve razumem, ali društvo me zove na čašu vina. Ipak, na kraju joj poručujem da ću po ponoći doći kući i da mi spremi jastuk i svoje lice. Jako lepa, emotivna i od srca ispevana pesma u jednom dahu za moju Gocu.

Hellomagazin.rs/M.M Antonio Ahel/ATAImages
Tagovi: šaban šaulić