Sanja Marinković: Žene su depresivne zbog pohlepe, zavisti i žudnje za novcem i moći

Sanja Marinković: Žene su depresivne zbog pohlepe, zavisti i žudnje za novcem i moći

Autor: | 23/02/2019

0

 

Sanja Marinković koja već godinama uspeva da sa svojom emisijom Magazin in bude u samom vrhu gledanosti govorila je za Svet o zavisti u javnom poslu, privatnom životu, prijateljstvima na estradi..

Veruješ li u prijateljstvo na estradi?

-Verujem u tezu da je prijatelj neko ko razume tvoju prošlost, veruje u tvoju budućnost i prihvata te onakvog kakav jesi. Nikako mi ne polazi za rukom da pronađem uverljiv odgovor na pitanje šta to tera žene da budu jedna drugoj konkurencija, bilo da je reč o estradnim pevačicama, političarkama, doktorkama, novinarkama… Nažalost, sve više je licemerja na javnoj sceni i onih koji sede jedni preko puta drugih, gledaju se u oči, a lažu. Trudim da ne robujem tabuima, predrasudama, tračevima, lošim tuđim mislima, lažnim prijateljstvima, tako da iskreno verujem da su prijateljice jedna drugoj vetar u leđa, motivacija i podstrek da se lakše i lepše korača kroz život. Život mi je mnogo lakši i lepši jer imam privilegiju da je Vesna Dedić moja prijateljica. Uz mene je 24 sata dnevno već skoro dve decenije.

Svi se žale da na estradi vladaju ljubomora i zavist, da li osećaš to na svojoj koži?

-Gde se izgubila formula kako biti dobar čovek jeste jedno od pitanja koja često postavljam svojim gostima. Zavist je, nažalost, postala bolest broj jedan u Srbiji. Epidemija da garderobom i materijalnim pokazujemo ko smo, šta smo, koliko imamo ili nemamo zahvatila je sve slojeve društva. Trudim se da svojim stilom života, odevanja i vrednostima koje negujem budem društveno odgovorna i pronađem meru sreće, da mi svaki dan bude ispunjen time, a ne nekretninama i torbama. Najveći uzroci depresije među ženama jesu pohlepa, ljubomora, zavist i žudnja za novcem i moći. Nemojte da vas tuđ uspeh boli već da vas motiviše. Volim da za uspešnije i pametnije od mene kažem da su na uzornom nivou a ne na zavidnom. U Srbiji je postalo najbitnije koliko trošiš ili koliko drugi troše na tebe, a ne kako si zaradio i koja si priznanja zaslužio.

Kako se ti boriš protiv negativnih ljudi i zlobnih komentara?

-Nažalost, u modi je gaziti sve pred sobom, svakom pokazati srednji prst i reći u lice ono sto misliš. Sve ono što ja prezirem. Trudim se da pojačam aplauze, utišam kritike i loše komentare, da budem manje samokritična, da zavolim sebe, jer svaka žena, bila majka, baka, novinarka, ćerka, pevačica, ima veliko srce i još veću dušu. Žene u Srbiji imaju jedinstvenu snagu jer moraju celog života da se bore, ali nažalost, premorene su od obaveza, požrtvovanosti i očekivanja drugih”

Da li je bilo situacija da se zbuniš u emisiji?

-Naravno, anegdota, grešaka i trenutaka kada sam dekoncentrisana ima mnogo, ali ja volim da sa gostima u studiju razgovaram neformalno, često i na ti, tako da i svoje greške ostavljam u montaži. Volim da razgovor u studiju i za moju publiku deluje spontano i bez scenarija.

Imaš li tremu zbog nekog gosta? Da li je bilo neprijatnih situacija?

-Nemam tremu, ali i posle vise od 20 godina rada na televiziji imam odgovornost. U studio silazim 60 minuta pre početka emisije i dočekujem svoje goste spremna.


Da li si se nekada posvađala u emisiji ili izbacila gosta?

-Poštovanje, dogovor, ljubaznost, dobro raspoloženje i iskren odnos jeste ono što se trudim da negujem u emisiji, zato i pažljivo biram goste.

Kako uspevaš da održiš takvu liniju? Kako izgleda jedan tvoj dan?

-Nisam opsednuta kalorijama, ne brojim zalogaje ni sebi ni drugima, ali veoma sam disciplinovana. Verujem u tezu da je hrana lek i trudim se da redovno kontrolišem želje i stanje svog organizma i tako pravim svoje obroke. Pomaže mi svojim savetima i iskustvom Marija Savić-Srećković. Tajna je i u redovnoj detoksikaciji organizma, koju radim jednom ili dva puta mesečno. Tri dana konzumiram isključivo proteinske napitke, koje sam kreirala u saradnji sa Marijom Đurovski, stručnjakom za holističku ishranu. Ovaj proteinski program detoksikacije by Sanja Marinković poklonila sam i svima koji su odlučili da zavole sebe i osećaju se lakše i lepše. Treniram tri puta sedmično, radim jogu jednom ili dva puta, počela sam da učim i akrobatiku, i stalno sebi postavljam nove sportske izazove.


Da li veruješ u ljubav?

-Život svake žene obeleže i prave i promašene ljubavi i nije lako danas sačuvati ljubav od svih iskušenja. Spadam u one žene koje se strašno zaljubljuju u muškarce koji im čine život lepšim i biram ih po meri moje duše. Volim da kažem svojim prijateljicama koje nemaju partnere da sačekaju nekoga sa kim mogu da budu bliske umesto da brzo i lako prodaju svoju slobodu i pristaju na manje od onoga što žele u životu- rekla je Sanja Marinković za Svet.

Hellomagazin.rs Dejan Milićević/Instagram Sanja Marinkovic