Ivan Tasovac: Povredio sam kičmu, a otkrili mi tumor!

Ivan Tasovac: Povredio sam kičmu, a otkrili mi tumor!

Autor: | 04/03/2019

0

Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije i bivši ministar kulture, na samom kraju prošle godine imao je nezgosu - pao je igrajući košarku, ozbiljno povredio kičmu i završioo u bolnici, gde je ostao mesec i po dana.

Međutim, i u njegovom slučaju se pokazala kao tačna ona stara tvrdnja da jedna nesreća nikada ne ide sama. Usled nesreće otkrivena je mnogo gora stvar - tumor na pršljenu.

- Tog dana sam se povredio igrajući košarku i prebačen sam u Urgentni centar u ne baš novogodišnjem raspoloženju. Lekari su konstatovali da mi je pukao prvi pršljen i da su male šanse da ću najluđu noć provesti igrajući čoček. Već sutradan se pokazalo da je to, međutim, bio tek početak medicinskog zapleta za mene i meni bliske ljude, pošto je na snimcima otkriven i poveliki tumor na četvrtom pršljenu. Naredne nedelje su bile ispunjene raznoraznim pregledima i analizama kako bi se utvrdila priroda tumora i kako bi lekari rešili šta su moguće opcije. Ali da skratimo, kako ne bih skliznuo u patetiku klinike Švarcvald: Imao sam vrhunsku negu, operisao me je tim sjajnih lekara koje je predvodio doktor Zagorac, tumor je odstranjen, sportska povreda sanirana i ja sam, posle više od šest nedelja, napustio bolnicu - priča Tasovac u razgovoru za Kurir.

Ivan napominje da mu je ova nezgoda na neki način i "pomogla".

- Mislim da je ovo jedna od boljih stvari koje su mi se desile u životu. Da se nisam slomatao na košarci, postojala je realna šansa da tumor star više od decenije ne bi bio otkriven na vreme, što je moglo da ima katastrofalne posledice. Koliko god nešto na prvi pogled delovalo loše ili bolno - nikad se ne zna zbog čega je to dobro. Uz to, shavtio sam da imam daleko više pravih prijatelja nego što sam toga bio svestan ranije - objasnio je Tasovac i pručio da se sada oseća sjajno:

- Super sam, Zdrav i spreman da otkrijem čari medicinskog turizma u nekoj od srpskih banja. Sve u svemu imam mnogo razloga da 30. decembar 2018. ne pamtim kao dan kada sam se povredio, već da ga slavim kao novi rođendan.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images
Tagovi: ivan tasovac