Nataša Vukoje potpuno iskrena: Da li ste znali da sam se u prvoj trudnoći ugojila 22 kilograma?

Nataša Vukoje potpuno iskrena: Da li ste znali da sam se u prvoj trudnoći ugojila 22 kilograma?

13/05/2019

0

Nataša Vukoje i njen suprug, košarkaški agent Horhe Mendez očekuju bebu, a za vreme tog slatkog iščekivanja ona drži časove joge i sasvim iskreno govori o svemu onome čega se mnoge žene stide.

Da trudnoća na instagramu nije tako savršena i da je realnost ista za sve mame širom sveta, Nataša je potpuno otvoreno objasnila rekavši s čime se suočava, šta je muči i koje sve probleme ima tokom trudnoće u svom postu na Instagramu, a koji vam prenosimo u celosti:

"Dragi moji, a da malo pričamo o onome o čemu se najčešće cuti na Instagramu?

Postoje definitivno teme koje se preskaču, ne mislim sa lošom namerom, ali iz želje da svi živimo bolje, lepše, srećnije... Imam osećaj kao da često zaboravimo realnost, ili makar o njoj ne pričamo, pa mislimo da je kod drugog bolje nego kod nas.

Odmah da vam kazem, ja na svoj profil kačim fotografije koje se meni dopadaju, i verujem da će uvek biti više nasmejanih nego ozbiljnih... Ali to nikako ne znači da u mom životu nema ozbiljnih, tužnih, teških situacija... Ajmo sada o trudnoći.
- Da li ste znali da sam se u prvoj trudnoći ugojila 22kg.
- Da li ste znali da su me bradavice toliko pekle i krvarile na početku dojenja, da sam bila tvrdoglava kao magarac i da nisam htela da odustanem!
- Da li ste znali da sam imala neki hormonski poremećaj u prvoj trudnoći da mi je celo lice bilo u bubuljicama.
- Mislite da mi sve ovo nije prolazilo kroz glavu na početku druge trudnoće???

- Da li znate da imam proširene vene? E pa sada u trudnoći vidim da se još više šire, i na levoj nozi pucaju kapilari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natasa Vukoje (@vukojenatasa) on May 13, 2019 at 9:38am PDT

- Čak i celulit se više veže na levoj nego na desnoj nozi, upravo zbog tog problema.

I zato vam sada kažem, ne sudite i ljudima po fotografijama. Ja vam neću pokazati svoje vene, kapilare i celulit, jer mislim da nema potrebe, ali sve to imam. Ne poredite svoje živote sa drugima, jer mozda baš vi imate blago koje oni nemaju.
Trudnoća je dar, i telo se menja, kao sastavni deo tog dara. Da li ćete se ugojiti? Hoćete! Da li ćete smršati? Hoćete. Ne maltretirajte sebe poređenjem sa drugima koji su se ugojili 7kg i pričaju da je to divno. Za njihovo telo možda da, za vaše ne.
Vodite računa o sebi, o vašim potrebama. Ni jedan organizam nije isti, i svi mi na različite situacije reagujemo drugačije.
Lepo je gledati u nekoga i diviti mu se, ali ne i maltretirati sebe poređenjenjem sa drugima. CILJ trudnoće nije da se što manje ugojite! Nego da budete zdrava mama, koja će biti zadovoljna i srećna da svom detetu pruži najbolje.
Zato je ovaj post realan, ne klasičan Instagramski. Da razbijemo tu monotoniju idealnosti koja iskreno mislim da ne postoji. Samo je pitanje ko se idealno prilagođava promenama, na telu, u životu, u glavi, emocijama, hormonima..."

hellomagazin.rs/m.g./M G Boško Karanović
Tagovi: nataša vukoje

Pročitajte još