Irfan Mensur: Aleksandra Prijović ne glumi u mojoj predstavi!

Irfan Mensur: Aleksandra Prijović ne glumi u mojoj predstavi!

Autor: | 21/02/2017

0

Pozorišna predstava "Kafana Balkan", čija se premijera očekuje u martu, izazvala je veliku pažnju javnosti zbog informacije da u njoj učestvuje estradna umetnica Aleksandra Prijović.

Irfan Mensur, režiser komada, izričito je negirao tu vest, rekavši da se ova pevačica ne pojavljuje na sceni, te da nema nikakve veze s predstavom. Takođe, slavni glumac je objasnio da nije reč o mjuziklu, kako su mediji pogrešno objavljivali, već je "Kafanu Balkan" okarakterisao kao komad s pevanjem koji brani kulturu kafane.

- U jednom trenutku, na otprilike 18 sekundi, sa tranzistora se začuje numera koju izvodi gospođica Prijović. Dok glumci rešavaju ukrštene reči, vlasnik krčme kaže: "Ugasi to!" Tek toliko ova pevačica učestvuje u predstavi - objašnjava Mensur za "TV novosti".

Aleksandra Prijović kao Silvana Armenulić: Bila sam neka druga osoba u nekom drugom vremenu (video)

- U komadu se izvodi 12 pesama nalik na one koje su se nekad pevale i ni po čemu ne liče na novokomponovane narodnjake.

Na sceni će zaigrati i zapevati Dragana Mićalović, Marijana Mićić, Saša Joksimović, Tea Đorđiovska i Rastko Janković, a došavši na mesto režisera, Mensur je ekipi pridružio čuvenog glumca Marka Nikolića, kome je pripala uloga vlasnika kafane.

U dosadašnjoj karijeri Irfan se "prošetao" kroz različite žanrove i publici dočaravao različite karaktere. Tumačeći lik mladića u drami "Pas koji je voleo vozove", Simketa u "Nacionalnoj klasi", studenta medicine Vladimira Pešića u komediji "Laf u srcu", ovaj šarmantni glumac zauvek je ostavio traga u istoriji srpskog filma. Pamtimo ga i kao profesora Japanca iz prvog dela legendarne "Tesne kože", a Mensur nam otkriva zašto ga nema u nastavcima urnebesne priče o Srećku Šojiću i Dimitriju Pantiću.

- Zato što sam pogrešio - iskren je glumac. - Svi smo uleteli u ovaj film kao u jednu vrstu zabave u kojoj možemo da zaradimo novac. Međutim, tada "Tesna koža" nije bila na kreativnoj visini jugoslovenske kinematografije, te sam odlučio da se povučem iz mogućih nastavaka. Međutim, da sam znao da će se snimiti ovoliko delova, verujte da bi me bilo! Bar bih bolje živeo.

Irfan Mensur: Srna i ja nismo želeli da pravimo cirkus od našeg razvoda

 

Irfan Mensur se oprobao i u ulozi domaćina TV kviza "Ruski rulet". Iako je zadatak uspešno rešio, glumac tvrdi da ne planira ponovo da se otisne u voditeljske vode.

- Želeo sam da isprobam novi sistem komunikacije sa publikom i shvatio koliko mogu i umem. Tu je kraj mog koketiranja sa voditeljstvom. Ljudi nisu shvatili da je čovek koji vodi "Ruski rulet" okovan scenariom po kom mora da se ponaša kao glumac, te su mnogi govorili da sam osoran i neprijatan. A samo sam poštovao scenario.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mirko Tabašević/janko petković/arhiva