Emir Kusturica o saradnji sa divom: Monika je prvo naučila da kaže - „Muškarci su stoka”

Emir Kusturica o saradnji sa divom: Monika je prvo naučila da kaže - „Muškarci su stoka”

Autor: | 26/02/2017

0

Emiru Kusturici pošlo je za rukom ono što bi svaki muškarac na svetu poželeo - da ima iskren odnos sa Monikom Beluči, jednom od najlepših žena na svetu.

Sa osmehom na licu Kusturica priča o njihovoj saradnju i srećan je što su se Moniki dopali Beograd i Srbija.

Foto: Miloš Cvetković

- „Kako si?”, bilo je prvo što me je Monika upitala kada je sletela u Beograd. Veoma joj se sviđa Beograd, što mene posebno raduje. Vidim da je kupio svaki deo kojim je prošla. Veoma sam srećan i zadovoljan zbog toga, što joj je pre svega lepo ovde kod nas. Ono što je prvo naučila bilo je da kaže: „Muškarci su stoka”, pošto je to deo jedne njene replike u filmu. Tokom filma, na to sam joj odgovorio: „Da, ali moraš da znaš da nisu svi muškarci stoka i da ima onih posebnih“, na šta se ona nasmejala. Dok razgovaram sa Monikom običnom citiram onog filozofa koji je ustanovio da su muškarci stoka - objašnjava Kusturica, koji kaže da ga je porodica u potpunosti podržala tokom snimanja filma „Na mlečnom putu”, koje je trajalo pune tri godine.

- Film se dugo snimao, ali sve te tri godine rada na njemu su, u stvari, polagani ispiti za ono što treba da bude uzbudljivo ili suprotno tome. Pošto je ispit položen kroz moj emocionalni sistem, mislim da će to da radi i kod publike. Pre svega to mislim jer smatram da je Beograd jedini kosmopolitski grad na Balkanu i da se tom svojom osobinom izjednačava sa Evropom i celim svetom. Naravno da sam imao podršku porodice svih ovih godina, pa bez njih ne bi uspeo, jer su oni moj pokretač za sve - kaže reditelj i objašnjava da ne voli da šeta crvenim tepihom.

Monika Beluči: Srećna sam što je Emir Kusturica napravio film o ljubavi, jer je to poruka nade upućena svima

- Znate šta je istorija crvenog tepiha? Tako je Klitemnestra dočekivala Agamemnona kada je dolazio iz velikih ratova, a ideja crvenog tepiha je danas koliko besmislena, toliko i smislena. Međutim, ljudi vole to. Vrlo je zanimljivo što po tim tragovima ratova vole da hodaju - priča Kusta i dodaje da se plašio premijere filma „Na mlečnom putu” u Beogradu.

- Meni srce kuca ubrzano i kada radim i kada gledam te filmove koje sam uradio, a „Na mlečnom putu” je jedan od retkih koji sam video dva puta. Plašio sam se da ovde neće biti dobri uslovi što se tiče zvuka i slike, međutim, sve je bilo kako treba. Ono što je bilo uzbudljivo ovde jeste što se sve rešava za vreme kreiranja filmova. Stalno ponavljam, kada je nešto dobro, to je osam puta bolje nego što si smislio, a kada ne valja, isto toliko puta je gore - objašnjava Kusturica za Alo.

Monika Beluči stigla u Beograd, prva poseta Skupštini (foto)

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty/hello/arhiva

Pročitajte još

Najnovije vesti