Katarina Žutić: Nikako ne mogu da se naviknem da Madžgalj nije sa mnom na sceni (video)

Katarina Žutić: Nikako ne mogu da se naviknem da Madžgalj nije sa mnom na sceni (video)

Autor: | 03/03/2017

0

Skoro godinu dana prošlo je od smrti jednog od najveselijih i najharizmatičnijih lica domaće glumačke i medijske scene Marinka Madžgalja, a njegovi prijatelji i kolege i dalje ne mogu da se pomire sa tim da njega više nema. Njegov odlazak posebno je teško pao našoj slavnoj glumici Katarini Žutić, sa kojom je igrao u predstavi “Kazimir i Karolina” u Ateljeu 212.

Na leto 2015. godine Marinko je zbog zdravstvenih problema napustio predstavu, a Marinkovu ulogu preuzeo je glumac Bojan Žirović. Ipak, Katarina priznaje za “Blic puls” da joj i danas fali Madžgalj u predstavi koju beogradska publika obožava.

- Svaki put mi je čudno kada treba da igramo predstavu, a njega nema. Nikako ne mogu da se naviknem na to. Prvi put u životu kada sam radila sa njim to je bilo na ovom projektu i nekako smo se jako sprijateljili i imali smo svoje neke načine i mehanizme kako da dođemo do rešenja u toku priprema predstave. Ipak, moram da napomenem da se Bojan Žirović odlično snašao kao njegova zamena. Bojan je odličan glumac. U svakom slučaju, jako mi nedostaje. Ne samo u ovoj predstavi, nego uopšte - kaže Katarina koju su sreli pred izvođenje “Kazimira i Karoline” i koja je objasnila veliku popularnost ovog pozorišnog komada.

- Predstava se istakla već na samom početku jer smo dobili mnogo nagrada, među njima i Sterijinu. Na svim festivalima smo dobro prošli. Predstava je dobro odjeknula u samom startu i sve do danas privlači gledaoce, što nas sve veoma raduje.

Katarina Žutić: Zameram sebi što sam ostarila

 

Kako u ovoj predstavi mladić i devojka ne uspevaju da očuvaju ljubav zbog političke situacije koja je bila aktuelna u prvoj polovini dvadesetog veka, pitali smo Katarinu da li danas smeju da postoje prepreke za ljubav.

- Ne bi trebalo. Mada moram da kažem da je ljubavna priča samo okosnica, a ovo je zapravo priča o rađanju nacizma. Nacizam, kao što svi znamo, jeste loš i to iz mnogo razloga, a loš je i zato što ubija ljubav, što prikazujemo u ovoj predstavi - zaključuje Žutićeva.

Katarina Žutić: U muziku ulažem mnogo više nego što će mi se ikada vratiti

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Janko Petković/Hello

Najnovije vesti